Az idei Föld napján is rendőri felvezetés nélkül biciklizett együtt a korábbinál is több, megközelítőleg félezer kerékpáros Szeged utcáin. Dacára, hogy hétköznap este volt, együtt vonultak idősek, és fiatalok csöngetve, kürtölve, és zenét hallgatva. Bringaemelés volt az egyetemi könyvtár előtt, a Bertalan-hídon, és a Belvárosin, valamint a városháza előtt. A Föld napi Critical Mass rendhagyó módon nem a Dóm téren, hanem a Lechner téren ért véget, ahol zsíros kenyér lila-hagymával, valamint meleg tea várta a résztvevőket, majd egy kifeszített vetítővásznon az Otthonunk c. filmet nézhették az érdeklődők szőnyegekre, és a felvonuláson is végigvonultatott kanapéra heveredve.

 
A menetet tegnap önkéntesek biztosították itt-ott, akik nagyobb kereszteződésben elzárták a keresztező forgalmat, így a tömeg gyorsabban átvonulhatott. A rendőrök 1-2 alkalommal beavatkoztak, ami bosszantónak hathatott, de csak a felvonulók érdekében tették, és nem túlzott mértékben.A következő CM várhatóan szeptember 22-én lesz. 
 
 

Az eseményről sok-sok fénykép, videó, és még tudósítás is készült:
 
Délmagyar:
 
 
Nagyon jó videó:
 
 
Képek:
 
Critical Mass:
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr11945188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása