Május 1-én, a (más helyett végzett) munka ünnepén, mintegy brigádmunka keretében a Magyar Kerékpárosklub aktivistái takarították le a Tompai kapu úti, semmiből semmibe vezető, és rosszul kitáblázott gyalog- és kerékpárút hattyas-telepi szakaszát. A tavaszi nagytakarítás sajnos a város ezen részét nem érte el május elsejére, de egyébként azóta sem.

Több vödörnyi kavicsot, szilánkot, port távolítottak el az önkéntesek. A kosz hónapok óta gyűlt az aszfalton, a földútról felhajtó gépkocsik által felhordott sár, a kátyúkból kijárt kavicsok, valamint a téli síkosság-mentesítéshez használt kövek maradéka is a bicikliúton hevert. Csak remélni lehet, hogy rövid időn belül folytatják a munkát azok, akik ezért fizetést is kapnak. 

 

Balra: a sárba leragadt kavicsréteg felszedése lapáttal. Több vödörnyi kő és por gyűlt össze. 

 

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr501974815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2010.05.06. 13:53:28

Mondjuk ezt lehetne kb. az osszes kerekparsavon is Szegeden...

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.05.16. 02:12:16

Sajátos módon a héten hirtelen végiment a kefés autó a Csongárdi sgt kerósávján is a Nagykörút és a Rózsa között. Érdekes élmény a "földútszimulátor" helyett aszfalton haladni :P .
süti beállítások módosítása