Út épült a kerékpárosoknak a Vám téren és a Szent Antal utcán. Persze nem csak nekik, hanem az autósoknak is, meg minden járműnek, amely a közutat használja. Útjavítási program keretében kapnak a környező utcák új burkolatot a végletekig elhasználódott, balesetveszélyesen kátyús felületük helyett. Ennyivel lehet a bicikliseknek kedvezni? A válasz egyszerű: Igen!
 
A városi kerékpározás fejlesztésének normális esetben igen ritka eszköze az elkülönített kerékpárút. Sokkal előnyösebb forgalmas főutakon a kerékpársáv az úttesten, a többi területen pedig kerékpáros nyom, vagy éppen semmi, csak jó minőségű útfelület, és különböző szintű forgalomcsillapítás. A nevezett alsóvárosi utcákban 30-as övezet van, jobbkézszabály, és immáron jól járható aszfalt. Ahol eddig össze-vissza vergődtek a kerekezők tartva a mély kráterektől, főleg eső után, most egyenletesen haladhatnak, és figyelhetik a jobbról érkezőket, akiknek elsőbbséget kell adniuk. Az ilyen beruházásokkal minden közlekedőnek kedvezve teremthető barátságosabb légkör a biciklizéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr642389927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása