Ismeretlenek fényes nappal össze-vissza festették a Boldogasszony sugárút úttestét. A felújítás során lemarták a régi burkolati jeleket az aszfalttal együtt. Az új útra most kerültek új burkolati jelek. Az viszont látszik, hogy nem szakemberek útmutatása szerint végezték, ugyanis a KRESZ szabályainak és a műszaki előírásoknak nem felel meg. A kialakítás nem egyezik a felújítás előttivel, a Városüzemeltetés viszont azt közölte, hogy nem lesz módosítás. Akkor ki festett?
 
A Juhász Gyula Gyakorló előtt letérve az útra egy érdekes fehér mintázatot láthatunk, mintha valaki találomra festett volna vonalakat, hogy forgalomtól elzárt terület jöjjön ki belőle. Aztán korrekt burkolati jelek vannak a Vitéz utcáig, majd onnantól a kerékpársáv és a kerékpáros nyom értelmezhetetlen egyvelege. A jelek termoplasztikból készültek, de hála a hitvány kivitelezésnek olyan rázósak, hogy gyakorlatilag művileg kihelyezett úthibáknak tekinthetők.
 
 
A Hősök kapujához érve 87 cm széles kerékpársáv van, holott a legkeskenyebb 130 cm lehetne. A kerékpáros felállóhelybe pedig fokozott veszélyre utaló sárga rácsot mázoltak, amin egyáltalán nem szabad megállni. Ez különösen abszurd egy felÁLLÓhelyen. Reméljük a Városüzemeltetésnek sikerül fényt derítenie rá, hogy ki követte el ezt a „munkát”, és a szegedi közlekedők nevében vállon veregeti az illetőt.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr312477909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2010.11.28. 13:02:53

"a szegedi közlekedők nevében vállon veregeti az illetőt."

Adjuk otletet, mivel veregesse?

Ballagi tavi hártya szelleme 2010.11.29. 08:47:25

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tudtommal hamarosan tárgyalja az ügyet

szegedbicaj 2010.11.29. 11:44:04

@Ballagi tavi hártya szelleme:

Nem tudom, hogy ennek örüljünk, vagy inkább tartsunk tőle...

CSI
süti beállítások módosítása