Két kampány kezdete is köthető idén április 4-hez. Egyrészt elkezdődik a tavaszi Bringázz a munkába, azaz a BAM, és ma kezdődik a rendőrség 3 hetes akciója, melynek célja a kerékpáros közlekedés biztonságának fokozása.

Hivatalosan délután 4-kor, a budapesti Erzsébet téren nyitják meg a tavaszi BAM-ot, de már hétfő 0 órától lehet regisztrálni a km-eket egészen május 8-ig. A részletes játékszabályok is olvashatóak a Bringázz a munkába honlapján. A tavaly igen népszerű Bringás reggeli idén április 19-én lesz, Szegeden valószínűleg a Dóm téren.

Szintén ma indul a rendőrség közlekedésbiztonsági akciója, melynek során az ellenőrzések kiterjednek az általános kerékpáros közlekedési szabályok betartására, az éjjeli és a korlátozott látásviszonyok közti láthatóságra, a kötelező tartozékok meglétére, és az ittas állapotban történő kerékpározásra.
 


5 komment

Címkék: bam

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr202798697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbandi 2011.04.04. 17:29:31

Apropó, kötelező tartozékok megléte: Ha az első lámpámat nem hordom magammal, de a kormányon fenn van a papucs, azt mennyire szokták elnézni? (Olyan fajta, ami egyúttal zseblámpának is használható, félek, hogy valakinek megtetszik. Csak akkor szoktam magammal vinni, ha tudom, hogy sötétben is megyek majd)

szegedbicaj 2011.04.04. 19:44:26

@bbandi: Elvileg a meglétet ellenőrzik. Én mindig magammal hordom a táskámmal, és csak akkor rakom föl, ha sötétben megyek. Bár nem lehetetlen, azért nem is jellemző, hogy nappal ellenőrizzék a világítást. Mellesleg újfent annyian bicikliznek, hogy a főbb útvonalakon max. szúrópróba-szerűen tudnak kikapni 1-2 bringást.

CSI

ex-dr. vuk 2011.04.04. 20:09:56

@bbandi: nem hiszem, hogy nappal ellenoriznenek vilagitast..

Mondjuk arra kivancsi vagyok, hogy atallnak-e szopato uzemmodba, es csengo, duda, elsosegelycsomag stb ellenorzest is toljak-e. Nem erzem, hogy ez nagyban novelne a biztonsagot.

szegedbicaj 2011.04.05. 10:35:20

@bonifac: Mindenhol lehet háborogni. Háborogj itt is nyugodtan. :)

CSI
süti beállítások módosítása