Mint ahogy előre borítékoltunk, problémák lesznek abból, hogy mégsem engedik a kerékpárosoknak, hogy a buszsávon tekerjenek, és ide zsúfolják majd az amúgy Zrínyi utcában közlekedő autósokat. Mindjárt a felújítás miatti lezárás első napján akadt dolgom egy igen gyenge idegekkel és KRESZ ismeretekkel rendelkező sofőrrel. Nagyon nem örült, hogy szabálykövetőként próbáltam a forgalomban haladni, és sajátos stílusban kért, hogy menjek inkább a buszsávra. A videón látható a jelenet, a vulgáris tartalomról nem tehetünk.

 

Ez a szabály kitűnően rámutat az elavult KRESZ-re.

Nagyon szívesen mennék a buszsávon, de amíg nem pótolják a hiányosságot, addig nem fogok. Nem vagyok hajlandó mások kedvéért szabálytalanságot elkövetni. Hasonló a probléma Csongrádi stg-n is, ahol annak ellenére alakítottak buszsávot, hogy a hozzá tartozó Nagykörúti átalakításra csak jövőre számíthatunk.

 

Már Budapesten is akad pár kerékpározható buszsáv

(sagan gyűjteménye)

Bizonyára ti is tudjátok már Tarlós István, Budapest főpolgármesterének javaslatát: 3 főt szállító autók ráhajthatnak a buszsávra. Ha ez átmegy, akkor már nemcsak a buszok, hanem személyautók is elhaladhatnak jobbról, és akkor már joggal mondhatják, hogy „a bringások az autók között tekernek”. Nem hiszem el, hogy ebben az országban egy magasabb beosztású embernek sem jut eszébe, hogy a kerékpárosok biztonsága érdekében alapból engedélyezni kellene a buszsávok használatát.

Kiskép forrás: Bikeportland


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr792998814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.06.20. 15:19:36

A múltkor láttam egy reklámban, hogy már magától betolatós-holttérjelzős autókat árulnak. De az, hogy valaki nem képes elférni majdhogynem álló "tempóban" sávon belül egy kerékpáros mellett a kis Wagon R+-ával, na az önmagában rutinpályás bukó. Az már további nyalánkság, hogy a kreszt sem ismeri, de az alapvető taplóság persze a Városüzem részéről volt, hogy még a kerékpárosok beengedésére se voltak képesek. Ráadásul létezett ilyen terv, foglalkoztak is vele, majd a kivitelezés napján hopp mégsem. Szadista beteg állatok.

ex-dr. vuk 2011.06.20. 17:26:09

Demonstrative a belso sav kozepen kell kozlekedni kuvvalassan... Elobb utobb egy ilyen donteshozo ele fogsz kerulni (szo szerint), es akkor elgondolkodik :)

szegedbicaj 2011.06.20. 18:30:08

Ez a Suzukis nagymamis vagánycsávó akkor is így indexelt a körforgalomban, amikor vizsgázott a jogosítványáért?

CSI

ex-dr. vuk 2011.06.21. 10:32:40

@CsImi: balra indexelni szabad behajtaskor (jelezve, hogy nem fog egybol kijonni). Itt Angliaban ez eleg altalanos (csak persze forditva ;)). A lenyeg, hogy kifele is indexelni kell a masik iranyba.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.24. 13:47:16

Jó a fejrekamerás felvétel! Karambolnál vissza lehet nézni, hogy mit néztél el! :)

Egy halszem optikával tovább lehetne turbózni! ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.25. 21:28:42

@atomboy: Mondjuk ez nekem nem tünt fel. :) most iPhone-ra lehet kapni olyan kiegészítőt, amit én 20 éve láttam. 360os képet lehet vele csinálni. Félgömb a lencse. Ha hátulról jön valaki, azt is tudnád venni.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2011.07.04. 23:11:34

Ugy latom, Varsoi bajtarsaink is hasonlo problemakkal szembesultek...
www.zm.org.pl/?a=rowerowe_buspasy-117r
süti beállítások módosítása