A II. Országos Lámpaszámlálás 2011. november 16-án került sorra, a tavaszihoz képest hamarabb sötétedett, és jóval hidegebb volt az idő. Szegeden a tavaszihoz képest kevesebb ellenőrző pont volt, 7 helyszínen 8-an számolták a kerékpárosokat kivilágítottság szerint. Mindezek ellenére közel ugyanennyi kerékpárost számoltak össze, így feltételezhetően többen közlekedtek este 19 óra és 19:20 perc között kétkerekűvel még a hűvösebb, enyhén ködös időjárás ellenére is.

lampa-kor.jpg

A kivilágítatlan bicajosok száma kis mértékben csökkent, érezhetően nő azoknak a száma, akik szabályosan, világítással felszerelt járművel közlekednek. Az összesített országos eredményeket vizsgálva arra lehet következtetni, hogy a nagyobb városokban komolyabban veszik a kerékpárosok a világítást. Budapest élen jár, Szeged viszont a nagyságrendileg hasonló méretű Debrecennél lényegesen jobban teljesített. A vizsgált időszakban a Belvárosi-híd lába az ország legnagyobb kerékpáros forgalmat bonyolító csomópontjának bizonyult. Még mi is meg voltunk lepve, figyelembe véve az időjárási körülményeket.

lampa-oszlop.jpg
Itt elemezhetitek a szegedi és országos eredményeket. Reméljük, tavasszal az arányok tovább javulnak. Van még hová fejlődni.Ezúton is szeretném Kükü nevében megköszönni a résztvevő önkénteseknek.


5 komment

Címkék: mkszeged

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr803404086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

italosztály 2011.11.22. 20:52:54

kiváncsi vagyok hogy az autósok mikor fogják saját magukat ellenőrizni szabadidejükben, 0 Ft ellenében:
www.youtube.com/user/atomboy83#p/u/5/o-kdobdxQx0

ex-dr. vuk 2011.11.23. 00:00:39

@italosztály: arra van fizetett szakosztaly. Aztan be is szedik a munkadijat.

Ha a bringasokat is ellenoriznek, nem kene nekunk (ize, nektek).

Jóskapista 2011.11.23. 13:10:48

Hova soroltátok a határeseteket (pl. nincs lámpája, de van macskaszem, netán jólláthatósági mellény)?

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2011.11.23. 14:11:08

@Jóskapista: Mivel lampa volt a szempont, igy ertelemszeruen ninja.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.11.23. 16:30:38

Vajon szignifikáns lehet-e a különbség?
süti beállítások módosítása