DSC06595.JPGHa nem lenne elég, hogy a felbontások miatt a legváratlanabb helyen jönnek szembe az éles vágások az aszfaltban, most a karácsonyi rendezvények gondos szervezésének hála mindenféle meredek kábelvédő szerkezeten kell átmásznunk. Így van ez a Dugonics téren is. Persze ha mi, vagy ti tennétek ki ezeket, akkor az bűncselekmény lenne, de így, ha valaki elhasalna egy ilyen váratlan buktatóban, az nem az út és látásviszonyoknak megfelelően közlekedett és kész. Bringázzunk télen is, aha.

Olvasónk, István is szembesült a problémával, és beszélt is az akadályról annak kihelyezőjével. A helyzet reménytelennek tűnik, mi mindenesetre javasoltuk a tervezőknek hogy a tér felújításakor eleve föld alatti kábelalagutakat alakítsanak ki. Az meg nem kérdés, hogy hol nem fogunk forralt bort inni. Jó egészséget a kábelnek!

Hello!

Tegnap este a Dugonics téren tekertem hazafelé. Mint ahogy megszokhattuk már, minden szezonban a térre kitelepül a Milka nevű műintézmény. A probléma ugye ezzel az, hogy, idén ezt úgy oldották meg, hogy egy kb 10 cm magas fa "fekvőrendőrbe" búrkolták a vezetékeket, keresztűl a kerékpárúton. Tegnap este, csak a jószerencsén múlt, hogy nem estem fejre, hiszen ez a nem várt akadály rendesen meg is dobta a bicajomat. Az akadályra amúgy semmilyen tábla vagy bármi egyéb nem figyelmeztet, este a sötétben pedig elég nehéz észrevenni. Továbbá az alkalmi fa "fekvőrendőrből" szegek és szilánkok állnak ki, mindez keresztbe a kerékpárúton. Ma meginn arra jártam, épp szerelték a bódét, és megérdeklődtem, hogy ezt most így hogy gondolták. A tulaj szerint ez teljesen rendben van, mert ha nem így oldják meg, esodorják az ő vezetékét. Nekem ezzel kapcsolatban a kérdésem az volna, ha kilyukad a gumim, tönkremegy a kerekem stb. akkor ugye ki lesz a felelős? Arról ne is beszéljünk ha valakinek sikerül fejre állnia. Ráadásul ma a Dóm téren is hasonló megoldásba sikerült belefussak. Szóval azt szeretném kérdezni tőletek, hogy lehet-e ezzel a helyzettel kezdeni valamit?

István

DSC06593.JPG


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr873422242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 918Kiss Casino Download Pc 2018.09.03. 10:34:37

Telefon függetlenítés eggyetlen kóddal - Telefon függetlenítés kóddal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terror 2011.11.29. 21:51:59

Nezzetek a jo oldalat. Legalabb ferden tettek le! Ja nem jo...

Vegaaa 2011.11.29. 21:57:30

be kell jelenteni az illetékeseknél (ez akár a rendőrség is lehet) hogy valaki forgalmi akadályt helyezett a közútra. ha erre ebben a formában van engedélye, akkor az engedélyezőt kell elővenni. ha nincs engedély, akkor lehet reménykedni hogy a megfelelő nyomás hatására a forgalmi akadályt kihelyező kénytelen lesz majd magától más megoldást találni.

GaZe 2011.11.29. 22:08:57

jaja, köztereseknél kell feljenetést tenni. ezen simán nem megy át a kerekesszék de még a babakocsi se.
mert ugye a biciklizőt leszarják, de talán őket még nem.. talán..

ex-dr. vuk 2011.11.30. 10:55:14

Nem ertem, hogy miert olyan nehez ezt megoldani ek alaku rampas cuccal, miert kell ilyen eles sarku deszka. Nem azzal van a baj, hogy ott van, hanem hogy hogyan van megoldva.
Parezer ft lenne ket 3szog alapu lec barmelyik faboltban. En is a bejelentest javaslom. Vagy mellette a kabelen valo atbiciklizest, ha radszolnak megmagyarazod, hogy miert.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.11.30. 19:52:37

Aki ezt túlélte az még nekimehet a Dóm téri zárt ajtónak is.
Mások meg fizetnek a kalandtúrákért.

Ennek az egész sárga csíknak nem sok értelme.Inkább lenne gyalog-kerékpáros övezet az egész tér.Bár így lehet 30-cal menni úgy meg max. 20

2011.11.30. 23:34:27

A konstruktív és békés megoldás érdekében felajánlom, hogy egyeztetek a Milka általam ismert vezetőivel, ha valaki ad egy megvalósítható ötletet és segít is kivitelezni azt a hétvégén. (szombat délutánnál hamarabb nem érek rá tettlegesen).
A Milka részéről is meg lesz a hajlandóság biztosan, rendesek. Feltehetően azért ilyen suta a megoldásuk, mert nem járnak ott bicajjal/nincs gyakorlatuk.

Ne csak magunkba zúgolódjunk! Az nem visz előrébb.
Legalább mi tegyünk környezetünk jobbá tételéért, ha azok már impotensen nem tudnak, akiknek dolga lenne.

ex-dr. vuk 2011.12.01. 18:31:34

@Dova:
segiteni nem tudok, mert nem vagyok ott, de 1 db 3szog alapu lec megtennie egymasnak szembeforditca, kozotte a kabelekkel.

A profi megoldas persze ez:
www.kovox.hu/pic/Nagyfeszkep/kabelvedo/kr2.jpg

szegedbicaj 2011.12.02. 21:06:43

@Dova: Ilyen műszaki kérdésekben eléggé korlátozott a kreativitásom. Ha 15-tel át lehetne menni gerincártalmak nélkül, az már üdvös lenne.

CSI

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.12.03. 17:51:10

@CsImi: 30-cal is át lehet menni rajta gerincártalmak nélkül némi kigyorsítás után - továbbá nyersz egy bódé-utánfutót is ajándékba :D

szegedbicaj 2011.12.04. 02:23:41

@sirdavegd: :) Azt néztem, hogy fel is lehetne vinni azt a vezetéket a KRESZ táblánál, és átvezetni magasban, majd vissza le. Nem szép, mondjuk sokat nem ront a látványon azon a téren... És akkor semmilyen döccenő nincs.

CSI

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.12.05. 13:57:20

Azért, hogy teljes legyen a kép: most a Milka nevű intézmény, nyáron meg az ott lévő kávéház vagy mi települ ki, magyarán 12 hónapból legalább 8 hónapon keresztül ott egy akadály van a nem kis forgalmú kerékpárút közepén. Évek óta. Már régen be kellett volna valahogy süllyeszteni, csatornát csinálni neki.
Az összehasonlítás végett kíváncsi volnék, hogy ha a Tisza Lajos krt-on tennék le 12 hónapból 8 hónapra éveken keresztül egy jó magas fekvőrendőrt, hasonlóan "ideiglenes" jelleggel, akkor mennyi idő után elégelnék meg az autósok.

ex-dr. vuk 2011.12.05. 16:27:18

@bonifac: kb. 1 nap.
Uttestben a villanyoszlop is kozrohely, mig kerekparutban termeszetes. hungari.
süti beállítások módosítása