Ma 17 órás kezdettel tartott közös akciót a rendőrség és a Magyar Kerékpárosklub az Oskola utcán. A kivilágítatlan, vagy nem megfelelő világítással rendelkező kerékpárosok ezúttal csak figyelmeztetést kaptak. Mindenki kapott a rendőrség jóvoltából ingyenes világítást, és a Kerékpárosklubtól kerékpáros KRESZ-kiadványt. A biciklizők nagyobb részt ki voltak világítva, néhányan azonban teljesen sötétek voltak (nindzsák), és voltak, akik nem a biciklire, hanem táskákra, sisakokra tették a világítást, ami éppenséggel látszik, de nem szabályos. A Kerékpárosklub aktivistái a helyszínen fölszerelték és beüzemelték a lámpákat, így mindenki szabályosan távozhatott, kedves fiatal hölgyek pedig karra és lábra rápattintható fényvisszaverős csíkokat osztogattak.

Rendőri ellenőrzésekre a továbbiakban is lehet számítani, és elképzelhető, hogy a kivilágítatlan, vagy nem kellően kivilágított biciklisek pénzbírságra is számíthatnak.

Sokan érdeklődtek, hogy mikor lesz a Critical Mass, nos, április 22. körül, mint mindig, addig pedig minden hónap utolsó péntekén 18:00-tól a Széchenyi tér-Kárász utca kereszteződéstől indulnak a kisebb közös biciklizések.

Dovának köszönet a meleg teáért.

Sajtómegjelenés itt és itt, és benne volt a tévében is!


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr263575318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csíra 2012.01.20. 17:07:22

Ez már a sokadik ilyen akció. Nem irigylem a lámpákat tőlük, sőt, néha én is adnék egy-két embernek, amikor az utolsó pillanatban veszem őket észre.
De most már ideje lenne rendesen fellépni a kivilágítatlanokkal szemben! Ezt ígérték már kb egy éve, és nem is történt semmi.

Szombaton az Oskola utcában jártam, két rendőrautónyi, azaz négy rendőr tartott közúti ellenőrzést az arra haladó autósok körében. A "szünetekben", amikor épp nem volt autós, egy kerékpárost sem állítottak meg, pedig volt, amelyik nem volt kivilágítva.

csíra 2012.01.20. 17:10:05

Azon gondolkodom már pár napja, hogy kerékpározás közben vajon jó döntés lenne-e, ha a szemből világítás nélkül közeledő bringástársnak ezt szóvá tenném egy rövid és nem sértő hangvételű "Vegyél lámpát!"-megszólítással?

Elérném-e a célt ezzel legalább egy-két embernél, vagy épp az ellenkezőjét? Nem tudom eldönteni. Valószínűleg a többség besértődne és elrontanám az egész estéjét, mondván, hogy nem tartozik rám (pedig egy kicsit mégis tartozik rám is)

szegedbicaj 2012.01.20. 17:24:45

A bírságolás szerintem is többre visz, de olykor lehet ilyet is csinálni. A bírságolást a rendőrök magukban csinálják, és nem sajtózzák túl.

Szerintem azt kiabáld rá, hogy "nem ég a lámpád". Mert mi van, ha csak elfelejtette bekapcsolni? (volt már ilyen), és ha meg nincs neki, akkor is nagyon rendes voltál, és egy szava nem lehet.

CSI

csíra 2012.01.20. 17:35:49

Egyszer autóval villantottam rá egy fickóra, akinek látszott, hogy volt lámpája, csak nem kapcsolta be. Amint rávillantottam, rájöttem, hogy ez talán nem volt jó ötlet, mert talán el is vakítottam pár másodpercre, meg amúgyis, honnan tudná, hogy minek csináltam.

Ellenőriztem a visszapillantóban, hogy mit reagált, és meglepetésemre bekapcsolta a lámpát. Szóval csak elfelejtette. De máskor nem fogok rávillantani másra, az biztos. Max ha le-fel kapcsolom a világítást. Az már elég egyértelmű.

Lehet, hogy ezt a "nem ég a lámpád" verziót kipróbálom egyszer, aztán meglátjuk.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2012.01.25. 21:37:12

Delmagyarorszagban is benne volt, de sajnos csak papiros valtozatban, online formatumban nincs. :(
süti beállítások módosítása