Sokak kívánságát váltottuk valóra. Hosszú, kemény lobbizással elértük, hogy április 22. idén vasárnapra essen. Ha ez nem lenne elég, a Föld napján tartott biciklis felvonulás végig hidrogén magfúziós világítás mellett zajlik majd. Április 22-én 14 órától gyülekező a Dóm téren, és 15 órakor indul a a kerékpárosok szegedi fölvonulása, a Critical Mass. Az üzenet egyszerű, de aktuális: benzinről le, bicajra fel!

Az útvonalat alant láthatjátok. Az út 14 km, amit családok számára is kényelmesen tartható tempóban teszünk meg másfél, legfeljebb 2 óra hossza alatt. Tervezett bicikliemelések lesznek a Dóm téren, és a hidakon. A menet rendőri felvezetéssel vonul, A kereszteződéseket rendőrök, és a CM rendezők elit csapata zárja. A menetirány szerinti jobb oldali sávban maradást is rendezők segítik majd néhol, valamint szükség esetén a rendezőség megállítja a menetet, és átengedi a villamosokat. A megkülönböztető jelzést használóknak (mentő, rendőr, tűzoltó) azonnal utat kell engedni.


Matrica: matricaosztás lesz a menet előtt, és után, de valószínűleg nem jut mindenkinek.

Az autózók rettentően kedvesek szoktak lenni, ezért most is úgy tekintsünk rájuk, mint a leendő biciklisekre. Lesznek olyan biciklizők a menetben, akik tavaly még autóval álltak sorba az utat lezáró rendezőkkel szemben. Ha egy busz dudál ránk kitartóan, integessünk mosolyogva, mert Draco lesz az, aki biciklis, csak álcázza magát.

Ha esik majd az eső, az óriási szerencse, mert aszály van, és mert még sosem volt szegedi CM esőben. Egyébként sosincs rossz idő, csak rosszul felöltözött biciklis.


Hívjátok barátaitokat, ismerőseiteket, rokonaitokat is! Ne legyetek restek fokozni a hangulatot jelmezekkel, dudákkal, csengőkkel, zenével is akár. :) Csináljatok videókat, képeket, és osszátok meg a neten!

Április 21-22-én, szombaton és vasárnap este 8-tól a Föld napjához is csatlakozva szabadtéri filmvetítés lesz a Széchenyi téren Dova jóvoltából. Plédet érdemes vinni.

2012. április 17. A Délmagyar cikke a vasárnapi vonulásról. A Szeged Café is ír a CM-ről.

2012. április 19. A nyomdától mostmár senki ne rendeljen matricákat, ha nagyon kell a vonulás előtt, akkor kérjetek olyanoktól, akiknek van.

Rendezői részről jött a kérés, hogy vonulás közben próbáljatok ügyelni arra, hogy a rendezőket a menet melletti előrehaladásban ne akadályozzátok, így elősegítve, hogy mindig a megfelelő helyen tudják biztosítani a zavartalan vonulásotokat.



Nagyobb térképre váltás

Autózóknak: az útlezárások kb. 10 percig tartanak majd. Érdemes a rendezőket figyelni, mert lesz, ahol kerülőútra lehet menni. Tolakodni nem érdemes, mert a menetbe senki nem hajthat bele, a beragadó járművekkel blokkolni lehet a menekülő-útvonalakat.Várakozás közben megfontolható, hogy az összes felvonuló biciklis kevesebb benzint fogyaszt, mint egy autó egy helyben állva, járó motorral.

Tömegközlekedőknek: Az útvonallal érintett vonalakon 8-10 perces késések lehetnek. A villamosokat a rendezők igyekeznek majd átengedni.

Gyalogosoknak: A menet elvonulását nekik is végig kell várniuk, kivéve, ha lehetőségük adódik a vonulók veszélyeztetése nélkül átkelni az úttesten.

Kerékpározóknak: Nekik is várniuk kell, azonban Ők megtehetik, hogy beszivárognak, és csatlakoznak a menethez. Ezt csak javasolni tudjuk nekik! ;)

Hajózóknak, és repülőknek: A CM idén is a hidakon keresztezi a Tiszát. A menet ezúttal is a földön zajlik, legfeljebb a hangulat lehet emelkedett, de a légifolyosók használhatóságát ez nem érinti.
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr444450544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.04.17. 14:10:53

Ja egyebkent nem csak a vilagitas, de a futes is hidrogen-magfuzioval biztositott.
Csak itt csak most csak nektek csak ugy.

szegedbicaj 2012.04.17. 20:36:37

@ex-dr. vuk: Az már csak az eső végén volt. Gyülekező közben szakadt le az ég, és induláskor már csökkent az intenzitása, majd el is állt. Imike meg ment az ambulanciára ;)

Valóban, a fűtés is fúziós lesz, hiába, ezt is elértük.

CSI

kovboj1 2012.04.20. 14:15:01

fene bele megin nem érek rá...

uto_pista · http://www.depechemode.com/ 2012.04.20. 16:43:23

Öngyi leszek, ha nem jutok matricához.

ex-dr. vuk 2012.04.21. 09:20:22

@tmarkee: Nekem meg van par 2 evvel ezelottrol :)

Ki jon meg oltonyben? :)
Dave?

ex-dr. vuk 2012.04.22. 20:35:12

Mikor lesznek kepek? :D

twosix 2012.09.15. 20:27:56

Hello! Rendezőnek lehet még jelentkezni?

szegedbicaj 2012.09.15. 20:43:42

@twosix: Igen, ezen a címen:

cm_szeged@mpp.hu

Holnap du. 4-től rendezői útvonalbejárás.

twosix 2012.09.15. 21:42:10

@CsImi: az probléma ha csak 12 vagyok?

szegedbicaj 2012.09.15. 21:56:52

@twosix: Majd megbeszéljük. Holnap, vagyis vasárnap du. 4-től útvonalbejárás, ahol sok biciklist látsz együtt (Dóm tér-Aradi Vértanúk tere, vagy Rerrich Béla tér környékén, de a Dóm tér a legvalószínűbb) azok leszünk mi.

CSI
süti beállítások módosítása