Előzetes becslések szerint kb. 1500-an lehettek a mai Föld napja alkalmából tartott biciklis felvonuláson Szegeden. A szervezők elintézték, hogy vasárnapra essen április 22. és azt is, hogy ne essen az eső, így minden adott volt egy családias, össznépi biciklizéshez, aminek lehetőségével sokan éltek. „Benzinről le, bicajra fel!” volt a szegedi CM idei mottója.

A felvonulást a rendőrség, és az önkéntes rendezők csapata biztosította ezúttal is, valamint egy CM-es medve a Széchenyi tér zebráján, a fajközi együttműködést ezúton is köszönjük. Aki matricát szeretett volna, annak igyekeznie kellett, mert ezek már a vonulás elején elfogytak.

Az illedelmes, és biciklispárti felhők csak a felvonulás feloszlása után érkeztek a Dóm tér felé, így a bringapólósok bemutatójátéka az egyik boltív alatt folytatódott. A helyi pólós közösség már a Szegeden megrendezésre kerülő bringapóló EB selejtezőre készül. Este a Széchenyi téren, majd az eső miatt a Belvárosi-híd alatt Dova jóvoltából szabadtéri vetítést láthattak az érdeklődők a Föld napja témaköréhez kapcsolódó rövidfilmekkel.

CsImi képei a szegedbicaj részére

Most már nem lehet nem észrevenni egy ekkora bicikliző tömeget, és a mögötte álló akaratot. Lassan elárasztják a netet a rekord-létszámú felvonulásról szóló cikkek, videók, képek, ezeket gyűjtjük itt is, olvasgassátok, nézegessétek őket. Köszönjük a rendőröknek, a rendezőknek, az időjárásnak és magunknak, egymásnak ezt a napot, Dovának a zenét, sirdaveGD-nek a hivatali ügyintézést, a nyomdának a matricakészítést, és a megrendelőknek a rendelést, Anitának a sós süteményt, a sajtónak a tudósítást. Köszönet a többi közlekedőnek a végtelen, és feltétlen türelemért. A legközelebbi CM szeptember 22-én lesz, addig is minden hónap utolsó péntekén 18 órától a Széchenyi tér Kárász u. sarokról indulnak az Utolsó Pénteki közös biciklizések.

 Délmagyar cikke a rekordszámú felvonulóról

A szegedma írása az égbe emelkedő biciklikről

Szeged Café is írt az eseményről

Ez meg egy videó

További videók részvevőktől itt és itt

Marianna képei, és itt egy magamutogató medve termése, aki még a trolira is felmászott.

Ha Ti is találtok valahol tudósítást, képet videót, esetleg Ti is készítettetek ilyeneket, és megosztanátok, akkor jelezzétek, és kitesszük.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr904467514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Kerékpár blogajánló 2012.04.23. 21:03:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Kerékpár blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2012.04.23. 11:40:37

Köszönöm ismét a csodás részvételt a résztvevőknek, a meseszép biztosítást a rendezőknek és a rendőröknek, a Földnek a szép időt, a többi városlakó-közlekedőnek pedig az angyali türelmet :)

2012.04.24. 20:16:20

@uttam:
Kellett neked elutazni! ;)
Légy jó és szobatiszta! :)

uttam 2012.04.25. 12:11:39

Nem utaztam... :-(
süti beállítások módosítása