A párizsi Biciklis Póló EB-re juthatott ki a hétvégén városunkban megrendezett selejtező torna első három helyezettje. Összesen 18 hazánkból és a környező országokból érkezett csapat mérte össze tudását a Hattyas sori egyetemi sportközpont aszfaltján, a szegedi pólósok által elképesztő profizmussal megrendezett tornán, melynek végén a győztes magyarok, illetve a második és harmadik helyezett lengyel csapatok örülhettek leginkább.

Péntek- ismerkedés és közösségi program:

A délutáni regisztrációt követően a Szabad-Tér-Mozi keretében Dova vetített a Széchenyit téren lévő résztvevőknek és járókelőknek. Némi csúszással, ugyanakkor 20-30 fővel indult az éjjeli közös, zenés tekerés, amelynek állandó tematikáját jelentették a száraz, meleg időt kihasználó városi csíkfestő autók. Péntek este jó tömegesen biciklizni a városban, a buliba igyekvők ovációjától kísérve, körforgalomban körözve. Egy szakállas bácsi a Tisza Lajos körúton tapsolva éltette a bicikliseket, lelkesedése akkora volt, hogy még talán a mellette elhaladó horvát bringások is megértették, amit mondott, a Nagy Jenő utcánál pedig az elsőbbségéről lemondó BMW-ből csak annyit hallottunk, hogy „Hajrá!”.

Szombat – izgalom és küzdelem:

„Üres a kapu, üres a kapu!” ” B.szd ki az ütőjét, ne sz.rozz!”

Rekkenő hőség, napsütés tette próbára a résztvevőket és a nézőket, ugyanakkor érdemes volt árnyékot találni, és nézni a meccseket. Ezen a napon mindenki sokat játszott a svájci rendszer szerint, majd a legjobb 16 csapat jutott a másnapi egyenes kieséses rendszerbe. A pillanatnyi eredményeket monitoron nézhették az érdeklődők, a kamera folyamatos magaslati élőképet és hangot közvetített a világhálóra, a bíró magasított székben ült, a meccsek olajozottan követték egymást, így egy pillanatig sem kellett unatkozni a sötét estébe nyúló versenynapon.  A bajnokságot bonyolító pálya mellett egy alacsonyabb palánkkal körülkerített pályán az érdeklődők is kipróbálhatták a játékot.

Vasárnap: drámák, döntő pillanatok és ünneplés

A hidegfront éjjel átsöpört a városon viharos széllel és záporral, így vasárnap már őszies időben zajlottak a küzdelmek. Ezen a napon már kiesett a játékból, aki veszített. A döntőig végül a lengyel Apollo 3 és a budapesti The Bisons menetelt, ahol aztán izgalmas kerékcserés mérkőzés után a The Bisons tagjai - Varga Gábor, Varga Dávid és Hagemann József – örülhettek, és vehették át a győztesnek járó trófeát a játéktéren tartott eredményhirdetésen. A The Bisons, az Apollo 3 és a szintén lengyel MMA csapat jutott ki a nyári párizsi EB-re, ahol a kontinens legjobbjai küzdenek majd.

Az eredményeket megtekinthetitek itt.

Lemaradtatok valamiről? Visszanézhetitek az eseményeket itten.

A Szeged Café, a magyarorszagon.hu és a kerekpar.mandiner.hu beszámolója az eseményről.

Atomboy képei.

A VTV is beszámolt, a szegedma tartalmas írást közölt, fényképekkel gazdagon illusztrálva.


1 komment

Címkék: programok

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr694508644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2012.05.15. 18:16:20

Gratula a szervezőknek és természetesen a EB-re kijutott csapatoknak.
süti beállítások módosítása