Igen, tudjuk, hogy sokan nem tudtatok aludni mostanában, hiszen alig vártátok, hogy végre átadják a kerékpáros pihenőhelyet a Kálvária téren. Nos, elkészült, ezért ha valaki örömmámorban szeretne biciklijével pihenni a Kálvária téri biciklis mega-csomópontban, az megteheti. Ha valaki inni szeretne vizet, vagy tovább biciklizni, az már bajosabb.

 Ha esetleg valakiben felmerül a kérdés, hogy mitől kerékpáros a pihenő, nos, akkor annak elmondhatjuk, hogy azért mert… izé… szóval azért, mert ott vannak a biciklit megtámasztó vasak. A keresztutcákról megközelíteni szabályosan nem lehet biciklivel, sajnos, a Kálvárián meg egy életveszélyes kínszenvedés a kerékpárúton, de mindenre nem lehetett gondolni. Igen, tető sincs mindenhol, de nem gond, esőben úgysem biciklizik senki, nem hogy még pihenjen is. Nem, nincs kút sem, a biciklisek olyanok, mint a puputeve a sivatagban, nincs szükségük vízre, különben is, az ács tanulók gyakoroltak az építésen, nem a vízvezetékszerelők. Mindent egybevetve agyalhatunk, hogy miért kellett nekünk ez a pihenőhely, de lehet, hogy jobb lesz a közérzetünk, ha nem használjuk az agyunkat.
 
Gondoltuk megnézzük, hogy hányan vásároltak bringajegyet, merthogy elvileg tábla jelöli az adakozókat, de sajnos nem láttunk ilyen táblát. A kerekesszékesek helyében sem lennénk (igaz, más helyzetben sem), mikor megpróbálnak átjőve a zebrán átjutni a téren átfutó sétányra.
 
Három pozitívumot azért mégiscsak találtunk ebben az egészben. Az egyik, hogy a csövesek kaptak éjjeli szekrényt és gyönyörű kilátást a 3-as villamosra, a másik, hogy két politikus is elégedett lehet majd a választási kampányakor, mert túlzás nélkül állíthatja, hogy elkezdte a Kálvária tér felújítását. A harmadik az, hogy hétvégén volt az avatás, így egyik iskola diákjait sem vezényelték ki organikus díszletnek.
 
Azon túl, hogy most néhányan azt hiszik, hogy megint kinyalták a bringások valagát, elmondhatjuk, hogy legalább nem árt ez a létesítmény, ha már nem használ. Kár, hogy a szép, és új lassan a használhatatlan és a fölösleges szinonimája lesz a városban, az meg főleg, hogy ez összesen több milliárd forintunkba került.
 

Ez itt nem kerékpáros pihenő, hanem egy kerékpáros pihe nő.

Délmagyar is írt róla, és találkahelynek is említi.

Szegedma is szépülésről ír.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr254530661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.05.22. 09:48:39

Azert tobb milliard nem volt, 3.5 millionak mondjak. Bar szerintem az is sok, abbol egy harmad/fel hazat fel lehet epiteni maszekban...

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2012.05.22. 10:44:22

Már csak az odaveztető sugárútnak nem kéne kinéznie a repülőtértől a Dugonics térig úgy, mintha nem egy rakás hülyegyerek rajzolta, engedélyezte és építette volna gumikalapáccsal a kezében. Más baj nincs vele.

kovboj1 2012.05.22. 10:47:24

ezek szerint senki nem vett bringajegyet?
ha ezt tudom biztos veszek egyet és most ki lennék táblázva mint főszponzor.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2012.05.22. 11:39:07

@kovboj1: En inkabb arra lennek kivancsi, mi lesz, ha esetleg akad annyi polgar, aki megveszi a bringajegyet, hogy tobb lesz az adomanyozott penz, mint amennyi kellett a felepitesehez?

kovboj1 2012.05.22. 13:12:11

@atomboy: csinálnak mégegyet. mondjuk az újszegedi ligetbe

szegedbicaj 2012.05.23. 23:00:45

@ex-dr. vuk: Nem a pihenő került milliárdokba, hanem az, hogy a szép, és új lassan a használhatatlan és a fölösleges szinonimájává váljon a városban.

CSI
süti beállítások módosítása