DSC09798.JPGLassan megszokottá válik, hogy július helyett már június közepén beköszönt a kánikula, és ez nagyon megviseli a szervezetünket. Célszerű a déli, kora délutáni időszakban minél többet árnyékban tartózkodni, és a tekerést átütemezni késő délutánra, és estére. És persze ne hagyjuk otthon egy palack vizet. Vagy álljuk meg bármely ivókútnál.

Programok:

E hét végéig látogatható még a Móra Ferenc Múzeumban a „Biciklik gurulnak a nyáron…” című, az előző század kerékpáros történetet bemutató kiállítás. Aki eddig nem látogatta meg, ne hagyja ki!

Szombaton kerül sorra a "Szélmalom" Kerékpáros teljesítménytúra, melynek rajtja Kiskundorozsmán lesz, 4 távban indítanak versenyzőket. A szervezők készítettek egy pdf dokumentumot, melyen el lehet olvasni a részleteket, és térképet is mellékeltek hozzá.

Kerékpáros Útinform

DSC09747.JPGAkik a Csongrádi sgt - Feketesas utca útvonalon szoktak kerekezni, már észrevehették, hogy újrafestették a kerékpársávot Brüsszeli körúttól befelé, beleértve a  Károlyi utcát is. Ezúton is köszönjük az illetékeseknek, bár szerencsésebb lenne, ha már március végén sorra kerülnének ezek a szakaszok.

DSC09784.JPGAz Oskola utcai tekergők nemcsak az Aradi téri újrafestést, hanem forgalmi rend változását is észrevehették, ugyanis Dugonics tér felújítása miatt kétirányúsították az Oskola utcát, és vélhetően ezzel kapcsolatos Somogyi utca Dóm mögötti szakaszának vissza-kétirányúsítása is. Utóbbi érdekes, mert kerékpárosok biztonságára hivatkozva történt az egyirányúsítás, most mégis visszaváltoztatták az eredeti forgalmi rendet. Sajnos ideiglenesen, kisérleti jelleggel sem próbálnak az Oskola utcában kétoldalú irányhelyes kerékpáros infrát kialakítani. A jobb oldali képen látható, mi a gond a jelenlegi helyzettel.

DSC09745.JPGJavában folyik a 8 B+R tároló második helyszínének kialakítása a Vértói troliforduló közepén lévo zöldterületen, már kész az alapozás, az épület váza is megcsodálható már. Remélhetőleg heteken belül elkészül, és alaposan megvizsgálhatjuk az objektumot, mely a környéken lakókon kívül a béketelepiek kedvéért épül.

Fél pályán már használható a Sándorfalvi út, amelyet felújítás miatt zártak le teljes szélességében bő egy hónapja. Egy későbbi postban beszámolunk, hogy milyen levelet írtunk az illetékeseknek a terelőút kapcsán, és hogy milyen választ kaptunk.

 

Kihagytunk valamit? Írd nekünk! szegedbicaj@gmail.com


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr644599301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.06.20. 22:56:52

"Sajnos ideiglenesen, kisérleti jelleggel sem próbálnak az Oskola utcában kétoldalú irányhelyes kerékpáros infrát kialakítani."
Attol meg "kiserleti jelleggel" lehet ugy menni. Meglepne, ha a Dom ter fele nagy lenne a forgalom.

skyzo 2012.06.21. 07:33:12

Pár hete eltűntek a kerékpárút táblák a Petőfi sugárúton, nagyjából a Napfény-parki körforgalom és a Cserepes sor között - de csak a befelé irányban. Kifelé viszont a Cserepesnél a gyalog- és kerékpárút táblát sima kerékpárútra cserélték. (Szerintem nem direkt csinálták, dehát ez van...)

szegedbicaj 2012.06.21. 21:42:19

@skyzo: A befelé irányú táblák már rég el vannak tűnve. Nekem nem hiányoznak ;)

CSI

kovboj1 2012.06.22. 08:36:51

az oskola utcai képen nem látszik a lényeg, amellett hogy szűk és kétirányú akadnak parkoló autók is. nem tudom hogy legalább ilyenkor nem lenne-e jobb megszüntetni a biciklisávot?

Lombos_tuja 2012.07.17. 18:17:22

Hát kérem tisztelettel, az előttem szóló javaslatával: az Oskola utcán legalább ilyenkor (kétirányú autóforgalom idején) a szűk elkülönített biciklis terület helyett a kerékpárosok "kiengedésével" az úttestre, mármint az útiránynak megfelelően.
süti beállítások módosítása