DSC00785.JPGMúltkoriban még rendőrök szállították le kerékpárjáról aki a forgalommal szembe behajtott a Bercsényi utcába. Ennek vége! A kerékpárosok számára kétirányú lett a Bercsényi utca, így a Nagykörutat pótló fontos biciklis gerincútvonal jöhet létre. Az utóbbi idők egyik legértelmesebb, és leghasznosabb biciklis beruházása Szegeden. Köszönjük!

Előzmények

Bár az önkormányzat több belvárosi utca kerékpárosok számára történő kétirányúsítására készítetett terveket, a kivitelezés végül elmaradt. Tavaly év elején vette föl a kapcsolatot a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Alapszervezete Haág Zalán önkormányzati képviselővel avégett, hogy a Bercsényi utca, amely kellően széles, és fontos, Nagykörúttal „párhuzamos" utca mindkét irányban használható legyen a kerekezők számára. Képviselő Úr pozitívan állt a kérdéshez, és a Kerékpárosklub a Polgármesteri Hivatalban is jelezte a dolgot, azonban az ügy elakadt.

Idén azonban...

Képviselő Úr ismételt felkeresése után a dolgok megmozdultak, a Vásorüzemeltetési- és Fejlesztési Bizottság napirendjére tűzte a nyáron a kérdést, és végül a kétirányúsítás mellett döntött. Sajnos az ülés jegyzőkönyve azóta sem lett közzétéve a városi honlapon, így nem tudjuk linkelni. Az eredményt viszont már láthatják a kerekezők, frissen festett kerékpáros piktogramok, kerékpáros nyomok, és kiegészítő táblák jelzik, hogy az egyszerű, ám nagyszerű módosítás megtörtént. Ifj. Nagy Gábor, a Magyar Kerékpárosklubtól arról tájékoztatott, hogy a műszaki átadás hétfőn lesz.

Az eset jó példa rá, hogy a Kerékpárosklub, a képviselők, a városi szakirodák és az illetékes városi bizottság tagjainak együttműködésével tetemes uniós pályázati pénzek nélkül is biciklizők ezreinek lehet kedvezni, és egyben a meglévő közlekedési felületek praktikus felosztásával a város közlekedése könnyedén gördülékenyebbé tehető. Reméljük a folyamat itt nem áll meg, hanem újabb utcák megnyitásával folytatódik majd, és talán egyszer a biciklizést tiltó táblák is eltünedeznek majd a városban.

Friss (2012.09.10.) Az utca műszaki átadására ma 2-kor kezdődően került sor. Dova kezdeményezésére Kb. 10 biciklis jelent meg a hivatalnokok előtt, hogy megköszönje az új, valóban kerékpárosbarát forgalmi rendet. Frankó János a Városfejlesztési Irodától elmondta, hogy a bizottsági ülésen Nagy Sándor felszólalása segítette révbe az ügyet. 

Beszámolt róla a Délmagyar és a SzegedMA is. 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr814760423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dova (törölt) 2012.09.07. 23:57:22

Szép volt fiúk!
Szép volt fiúk!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2012.09.10. 17:43:47

Köszönjük! Ha már a Nagykörút kisebbik részéről ki vannak tiltva a kerékpárosok, illendő volt végre ez alternatív útvonalat nyitni számukra - kímélve az európai adófizetők pénztárcáját.
süti beállítások módosítása