Átadták a Vásárhelyi Pál utca II. ütemét, ezzel 6 sávosra bővült az egész utca kb. 1,2 milliárd forintból. 11-kor volt a szalagátvágó ünnepség, mi pedig kipróbáltuk a trutyitól cuppogó kerékpáros létesítményeket. Jó alapkoncepció, de kisstílű kivitelezés, szükségtelen hibákkal - közlekedés kerékpárral egy zajos, büdös városi autópálya mentén.

Az első ütemről korábban beszámoltunk. Az új szakasz ennek folytatása a Bakay Nándor utcai körforgalomtól a Kenyérgyári útig. A bicikliseket irányhelyesen, az úttesttől szintben elkülönített kerékpársávokon, vagy kerékpárutakon (ez nem derül ki) vezetik, többnyire jól láthatóan, a gyalogosoktól elkülönítve. A megállóknál sajnos a járdákra vannak vezetve a cangások, aki nem figyel a Kenyérgyári útnál, könnyen kaphat a nyakába egy kanyarodó kamiont, az aszfalt minősége pedig hagy kívánni valót maga után. A kitelepített kerékpártámaszok a legjobb fajtából valók, ám egy részük teljesen értelmetlen, félreeső helyen van. A szintbeli elkülönítés a járdás szakaszok, valamint a félelmetes útszélesség és forgalom arra ösztönzi a cangásokat, hogy rossz oldalon, a forgalommal szemben haladjanak. A kerékpárút (v. sáv) keskeny, azon két biciklis egymás mellett nem fér el, előzni is szinte lehetetlen, a szembejövő elől kitérni veszélyes.

11 órakor elcsitultak a takarítógépek, és a Botka László Polgármester Ménesi Imre képviselővel együtt vette át a kivitelezőtől az új városi „autópályát", ami immár folyóként vágja ketté az utca két oldalát, csábítja a környezetszennyező gépjárműforgalmat, terpeszkedik a zöld felületek helyett aszfaltsivatagként.

A VTV riportja.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr944973374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.12.19. 20:41:03

Bezzeg a somogyin meg alig van tamasz... pedig oda kene soksoksok.
süti beállítások módosítása