kisemeles.jpg10 éve, hogy először elindult Szegeden a Critical Mass, azaz a Kritikus tömeg kerékpáros demonstráció. Ott voltunk a jubileumi fölvonuláson, ami nagyon kellemes csalódás volt. Az idő ugyanis hirtelen novemberire fordult szombat este, erős és hideg szél, szitálás, nagy, szürke felhők riasztották az embereket attól, hogy bringázzanak. Ennek ellenére, ha messze nem is rekord létszámban, de így is szép számban gyűltek össze kicsik és nagyok, hogy együtt tekerjenek, rengetegen mosolyogtak, integettek, mutatták meg szép és különleges járgányaikat. A Drasztik Akusztik , a Party Art's Ok és a Babérlevél Popduó (ex. Lapulevél Popduó) muzsikája, a Szegedi Közlekedési Társaság, a koraszülöttmentők és Majoros Gabriella autósoktató megjelenése (holt tér szimuláció) Dova kerékpárhajító versenye (amin a Tolvajkergetők bringája meglehetősen megsínylett) mindenképp emlékezetessé tette a napot. Vasárnap kiderült például, hogy:

- A szegedieket és több, környékbeli település lakóit kemény fából faragták, konkrétan nem tojnak be egy kis áprilisi téltől. Mi több, jól érzik magukat így is. Sosincs rossz idő, csak rosszul fölöltözött biciklis! :)

- Ha minden jól megy, nyártól szükség esetén kerékpárt is lehet szállítani a szegedi villamosokon!

- A rendezők és a rendőrök tudják, hogyan kell levezényelni egy kerékpáros menetet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan összeszedünk néhány cikket és tudósítást, hogy meglegyenek egy helyen. Lehet, hogy idővel még bővül a lista! Ha szeretnéd, hogy közvetlenül hivatkozzunk fotóidra/videódra, küldj linket!

CsImi szegedbicajnak készített képei

A dronmedia.hu meghökkentően ütős klippje a levegőből

A Délmagyarország cikke

A Szegedma cikke

A városi televízió híradót most nem linkeljük. Helyette ezt a videójukat mutatjuk, mert ez jó!

Az Európa Rádió Szeged videója

Millió résztvevői fénykép az esemény facebook oldalán

CSISzeged videói


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr58668546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása