Kiépült a leendő 8-as és 10-es trolibusz fordulója a Tisza Lajos krt. - Semmelweis u. Markovits u. – Vitéz u. – Szentháromság utca szakaszon. Ezzel párhuzamosan új forgalmi rend lépett életbe a Vitéz és a Markovits utcán, amely a kerékpárosokat kedvezően érinti. A Vitéz utca kétirányú maradt a biciklizőknek, a gépjárműveknek viszont a Szentháromság utca felé egyirányú lett. A tekerők mindkét irányban az úttest jobb oldalán haladhatnak, Boldogasszony sugárút felé kerékpársávon. A Markovits utca immár kétirányú a biciklisek számára, a klinikák felé kerékpársávon haladhatnak a kétkerekűekkel, a gépjárműveknek viszont egyirányú a Vitéz utca felé.
 
A „dombornyomott” burkolati jelek termoplasztikból készültek, amely technológiával sokkal később kopnak el, mint a hagyományosak. A kivitelezésbe hiba is csúszott, néhány piktogramot rossz irányba festettek, a Markovits utcai sáv elejére pedig egy keresztirányú „startvonalat” kreáltak, amely teljesen értelmezhetetlen. A hibát – ígéretek szerint - hamarosan javítani fogják.
 
A forgalmi rend átalakítása folytatódni fog a klinikák felé, a Semmelweis utcán jelenleg az új klinikai tömb építése miatti közműcserék zajlanak, így egyelőre a kerékpárt a járdán tolva lehet rajta közlekedni.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr52003923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2010.05.16. 20:47:13

Angliaban szinte minden "felfestes" ilyen raolvasztott muanyag cucc.

Itt epp csinaljak:
www.metallica.hu/gallery/photos/images/photoblog/2009.08.04-06/PICT0243.JPG
süti beállítások módosítása