Érdekes levelezést olvashatunk a Magyar Kerékpárosklub oldalán. Egy igen egyszerű, ám szükséges forgalomtechnikai beavatkozást javasolt a szakmai érdekképviselet a döntési helyzetben lévőknek a szegedi kiskörút buszsávjai kapcsán. A körlevélre egy válasz is érkezett, méghozzá egy bizottsági tagtól, Iványi Auréltól. A fényvisszaverős csík illetlen, a szakmai szöveg bullshit, a sportolók az igazi biciklisek, de azok nem, akik csak közlekednek vele.

Igazából nagyon nincs mit hozzáfűzni ehhez a levélváltáshoz. Esetleg annyit, hogy elszomorító, hogy kis hazánkban egyesek mulasztanak, aztán mikor a mulasztás elszenvedői kérik, hogy korrigálják a hibát, ordenáré stílusban kapnak választ egy felelős, döntéshozó embertől, idegen szavakkal, kis betűvel írt névvel, önellentmondásokkal, és teljesen érthetetlen kirohanásokkal, amiből kb. az jön le, hogy a sportolói szokásokhoz kéne igazítani a napi közlekedést.

Érdekes gondolatmenet indulhat meg az emberben arról, hogy kik vezetik a várost? Kik döntenek sorsunkról, amikor valaki, aki sporteseményeket fényképez, és ezért a biciklisek jó barátjának vallja magát, leterroristázza azokat, akik szakmai szervezettel a hátuk mögött igyekeznek hiteles, és ésszerű javaslatokkal élni a döntéshozók felé, hogy hogyan alakítsák a közlekedést. Azokat, akik mérnököket tagjaik közt tudó, évente több tíz-, sőt, százezer km-t városban bicikliző aktív tagsággal rendelkező szervezet nevében ajánlják a megoldást a problémára. Szabadidejükben. Önként.

Érdekes kérdés az is, hogy a városvezetés minden rendezvényen hangoztatott „sok vélemény, de mind együtt Szegedért” himnikus szólamaiba az ilyen döntéshozói válaszok hogyan férnek bele.

Jó olvasgatást. Érdemes.

A Magyar Kerékpárosklub javaslata a biciklisek buszsávban vezetéséről
Iványi Aurél sajátos válasza
A Kerékpárosklub viszonválasza
 

Fejlemény:

Iványi Aurél a következő napon az MK-nak írt levelében kért elnézést a levélváltásban írtak miatt.

Reméljük, hogy a város érdekében innentől érdemi párbeszéd folyhat a döntéshozók és a lakosság csoportjai között.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr223028069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terror 2011.07.01. 00:36:31

Utolso bekezdes odatesz :DDD

ex-dr. vuk 2011.07.01. 09:16:10

Aurelbacsi nincs a helyzet magaslatan, es igen elgondolkodtato, hogy miert nem egy szantofoldon kapalgat, de.

A fenyvisszavero cuccot tenyleg le lehetne venni, mielott hivatalos helyre bemesz. 2mp levenni, 10mp feltenni.

szegedbicaj 2011.07.01. 17:39:35

@vuk_: Annyira nem hivatalos az a hely... ha annyira az lenne, akkor nem hangoznának el olyan dolgok, mint amik elhangoznak. Mellesleg a teremben aligha volt bárkin ilyen.

CSI

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.07.04. 07:14:27

Iványi Aurél egy dilettáns ........ (ömmoderálva). De nem elég, hogy nem ért hozzá, még hülyeségeket is irkál, jó nagy szájjal. (Tudom, képzavar. :-))

Egyébként miért László Jánostól kér elnézést, miért nem ifj. Nagy Gábortól?

Ja, és még egy megjegyzés: Tényleg lehet képviselő egy annyira ostoba ember, aki nem tudja, hogy az "ifj." ifjabbat jelöl és nem ifjút? Még az állítólagos bocsánatkérő levélben is rosszul írja.
süti beállítások módosítása