vásárhelyi.JPGA közlekedésbiztonsági keretből két beavatkozást is végrehajtottak, ami a bicikliseket is érinti. A Vedres utca végén és a Vásárhelyi Pál utca végénél alakítottak a forgalmi renden.

A Vedres utcának a Székely sor felőli végénél a lámpa elé buszsávot jelöltek ki. A biciklisek a szélső sávban haladhatnak, majd biciklis nyomok pozicionálják a közlekedőket, segítve a bringások előrehaladását. A zebra után kis fonódó sávocska lett fölfestve a balra kanyarodó bicikliseknek, aki tehát a híd felé megy, az ott haladhat előre a kanyarodáshoz. Ennek különösen akkor lehet jelentősége, ha a jelzőlámpák kikapcsolt állapotban vannak. A burkolati jelek tartósak és korrektek, szóval ezt így szeretjük.

A Rókusi gigamegahiper körforgalomnál (vagy jelzőlámpás körgeometriás csomópontnál, vagy ahogy tetszik) a Pulcz utca és a körforgalom közötti szakaszon a kollégium oldalán a járdát gyalog- és kerékpárúttá táblázták ki, így ahol addig veszélyes volt biciklizni, és tilos, ott most már kötelező. A Vásárhelyi Pál utcai kerékpársáv(útizé) már a Pulcz utca kereszteződésénél eltávolodik az úttesttől, így teremtve meg a lehetőségét, hogy a biciklisek holt térbe kerülve baleset áldozatai legyenek. A kerékpáros létesítménnyé lett  járdán egy aknafedőt övező betontömb emelkedik ki, átvezet az új nyomvonal egy buszmegállón, és egy több száz főnek szállást adó kollégium bejárata előtti szűkületen is. A létesítmény indoka az volt, hogy agy a Vásárhelyi Pál utca és a körforgalom közötti kerékpárút össze legyen kötve, nem mintha eddig nem lett volna.

A másik oldalon az úttestre festettek kerékpáros nyomokat, a szélső sávba, a buszmegállóba. Nem javasoljuk követni a nyomokat, célszerűbb a szélső sávban beljebb menni, és a buszöbölbe sem kihúzódni, mert a jelenlegi kialakítást követve könnyen kerülhetünk holt térbe.

A változtatásról a képeket láthatjátok itt.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr375379811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

numermetal 2013.07.02. 12:06:53

Sziasztok! Van egy lehetőség, amiről most olvastam. Egész augusztusban bringázni kellene, tekerni 1 milliót, szórakozni és rögzíteni kamerára. Ezért fizetnek 500 ezret és adnak felszerelést is meg szállást. Részletek itt vannak: redir.ec/tekerjaugusztusban Szerintem jó kis lehetőség valakinek, aki szeret bringázni és szabad az augusztusa.
süti beállítások módosítása