Kakaós csigával és meleg teával vendégelte meg hétfő reggel 7-9 óráig a biciklizőket a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Alapszervezete a Dóm téren. Akinek hiányzott az előírt kötelező küllőprizma, az most a Klub jóvoltából kapott egyet. A hűvös idő dacára számtalan ember, orvosok, tanárok, overallos munkások, nyugdíjasok, gyermeküket kísérő szülők és egyetemisták suhantak el a Dóm téren felállított stand mellett, némelyek barátságos beszélgetésbe elegyedtek egymással, vagy a kerékpáros aktivistákkal, és majszolták a kakaós csigát.


Ezen a héten indult el a Bringázz a munkába kampány, amely április 30-ig tart. Cél az, hogy minél többen használják kerékpárjukat a munkába járásra. A biciklis kevesebb helyen elfér, folyamatosan halad, így ha sokan bicikliznek a forgalmi dugók kockázata csökken. Ez különösen lényeges most, hogy a futó beruházások miatt Szeged-szerte számtalan felbontás, szűkület, és terelés van. A városban biciklizni emellett egészséges, gyors, és környezetkímélő megoldás. Araszolás, bedugulás a két keréken jószerivel kizárt, habár ma reggelt sikerült dugót fotózni bicikliúton, igaz, egy elejtett parafadugó volt csupán.

Atomboy képei itt tekinthetők meg:

http://picasaweb.google.com/atomboy83/BAMSzeged#

A kampány honlapja:

http://www.kamba.hu/


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr251891019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása