Olvasóinktól kaptuk a jelzéseket, hogy a város több pontján is javítgatni kezdték a kerékpárutak burkolatát. A Szabadkai úton a fák gyökerei tették járhatatlanná a nemzetközi túraútvonalnak is számító szakaszt, ami így már 10 km/h helyett már akár 20-szal is járható. Majdnem végig teljes szélességében kapott új burkolatot a Stefánián futó bicikliút körforgalom és a Radnóti közötti szakasza.

 

Közben szintén olvasói jelzésre tudtuk meg, hogy a Pulcz utca Mars tér felé eső egyirányú szakasza minden jármű számára kétirányú lett, így immár végig lehet rajta hajtani kerékpárral is. A Mars tér műszaki egyetem előtti kövezett részén gyalog- és kerékpárút került kijelölésre, így itt is átgurulhatunk biciklivel, az Olajbányász téren pedig gyalogos kerékpáros övezetet jelöltek ki, így ott is a teljes burkolt felületen osztoznak a gyalogosok és a biciklisek. Mindezen változásokat csak üdvözölni tudjuk.
 

Képeket itt láthattok az újdonságokról.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr474475705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2012.04.27. 10:14:10

A stefanian mostmar csak a karokat kene elvenni az utbol, mielott valaki beleakad... Meg a macskakovet sem artana megjavitani.

Persze ez az egesz nem segit a Stefania/Oskola tengelyen, mert a var melletti karokkal kivert resz tovabbra is hasznalhatatlan.

kovboj1 2012.04.27. 11:00:09

@ex-dr. vuk: amíg ott ásatás van az úgy is marad. a régészek ritka türelmes és alapos komák. ha találnak ott egy régi pénzt akkor évekre leáll minden, ha meg egy egybefüggő hullát...

ex-dr. vuk 2012.04.27. 16:24:31

@kovboj1: halvanyan jeleznem, hogy ez igy 12 eve all ott. ennyi ido alatt a regeszek megoregedtek es meghaltak. szoval mostmar ki kene alakitani valami vegleges format.

kovboj1 2012.04.29. 09:55:12

@ex-dr. vuk: tavaly találták meg a várkapu helyét
süti beállítások módosítása