CM 2013.04.21. matrica.jpg15. alkalommal emelkednek a levegőbe a kerékpárok Szegeden! 2013. április 21-én vasárnap, 15:00-kor indul útjára a szegedi Critical Mass, azaz a kerékpáros felvonulás. Ezúttal is nagy, közös örömbiciklizéssel szeretnénk megünnepelni Földünk napját, de mivel 22. hétfőre esik, így inkább 21-én, vasárnap lesz a menet, hogy minél többen ráérhessetek. Hívjatok rokonokat, barátokat , kollégákat, ismerősöket, öltözzetek vicces ruhákba, a CM-et Ti teszitek naggyá és vidámmá! Nézzük a tudnivalókat!

 

Mottó:

Kétirányú Szegedet, azaz irány a kétirány! A tavaszi tekerés célja, hogy a város politikusainak és hivatalnokainak felhívjuk a figyelmét, hogy még mindig sok, indokolatlanul egyirányú utca nehezíti a biciklizést a városban, és szeretnénk, ha ezeket legalább a bicikliseknek kétirányúvá tennék. Így nem kéne kerülni, vonzóbb lenne a bringázás mindenkinek. A pozitív példák már a városban is léteznek, ld. pl. Bercsényi utca.

Start, útvonal:

Ismét a Dóm térről indul a menet, 15:00-kor rajt. 14:30-tól már gyülekező van. Aki korábban kijön, és jó sok ismerőst, barátot hoz magával, annak több esélye lesz, hogy matricát szerezzen. :) Az útvonalat alant láthatjátok, kényelmes, családbarát tempóban haladunk majd, néhol lassítva, hogy tömörödjön a menetoszlop. Tervezett bicikliemelés lesz a Dóm téren, a hidakon és a Széchenyi téren.

CM 2013.04.21. térkép.jpg

Matrica:

Lesz, kimondottan az alkalomra szóló, szép, igényes matrica. A gyülekező alatt, és a menet után lehet szerezni, feltéve, hogy marad.

Időjárás:

Reméljük sütni fog a Nap, bár mostanában elég ritkán felhőtlen az ég. DE! Ha esetleg esne az eső, akkor Ti lehettek az elsők, akik Szegeden esőben CM-eznek! Ilyenre még nem volt példa a 15 CM alatt! 2000 biciklis még sosem ázott együtt Szegeden! Szóval, ha esőre áll az idő, akkor 100x inkább gyertek! Sosincs rossz idő, csak rosszul öltözött biciklis, hozzatok pulcsit, esőkabátot.

A rendezők kérik:

A menetet a rendőrség segítségével a rendezői alakulat biztosítja, a főbb kereszteződéseket lezárva, és a sávban maradást segítve.Aki nem rendező, az lehetőség szerint ne viseljen láthatósági mellényt, hogy a rendezők jobban észlelhetőek legyenek a tömegben. A Dóm téren töltsük ki a rendelkezésre álló helyet, figyeljük a rendezőket, hátha átirányítanak a kövezett részre. Ittasan, vagy bódultan senki ne vegyen részt a rendezvényen. Reklámozás, kampányolás tilos. Senki ne menjen a szemből jövők sávjába, és a villamossínekre se! Ne járdázzatok, a rendezőkre hallgassatok. Ha jön a mentő/tűzoltó, kiabáljátok, hogy mentő/tűzoltó, közben pedig irtózatosan gyorsan engedjetek utat az embereken segíteni igyekvőknek.

Az autózók mindig egyre kedvesebbek szoktak lenni, ezért most is úgy tekintsünk rájuk, mint a leendő biciklisekre. Lesznek olyan tekerők a menetben, akik tavaly még autóval álltak sorba az utat lezáró rendezőkkel szemben. Ne legyetek restek fokozni a hangulatot jelmezekkel, dudákkal, csengőkkel, zenével is akár. Csináljatok videókat, képeket, és osszátok meg a neten!

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/352269528216931/

CM 2013.04.21. kép.jpg

Autózóknak: az útlezárások kb. 8 - 10 percig tartanak majd. Az Aradi Vértanúk terén és a Széchenyi tér környékén a biciklis tömeg hosszabb jelenlétével lehet számolni. Tolakodni nem érdemes, mert a menetbe senki nem hajthat bele, a beragadó járművekkel blokkolni lehet a menekülő-útvonalakat. Aki mégis a menetbe hajt, az rendőrségi intézkedésre és szankcióra számíthat. 

Tömegközlekedőknek: Az útvonallal érintett vonalakon 8-10 perces késések lehetnek.

Gyalogosoknak: A menet elvonulását nekik is végig kell várniuk, kivéve, ha lehetőségük adódik a vonulók veszélyeztetése nélkül átkelni az úttesten. A Széchenyi téri zebránál ezúttal is egy medve segít majd a felvonulás elviselésében.

Kerékpározóknak: Nekik is várniuk kell, azonban Ők megtehetik, hogy beszivárognak, és csatlakoznak a menethez. Ezt csak javasolni tudjuk nekik! ;)

Tengeralattjárósoknak:  A CM útvonala egy tengert sem érint, a só egyébként sem tesz jót a bicikliknek, így nekik nem kell fennakadással számolniuk.  


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr415228404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2013.04.15. 20:57:37

Nekem pedig ez az 5. CM rendezésem :)

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2013.04.15. 22:46:57

@sirdavegd: En inkabb nem szamolom meg, hanyadiknal tartok... :)

rexner10 2013.04.18. 17:19:05

Szisztok, felraktam a hirek-blogok közé a www.bicaj.hu
oldalon

Grusman 2013.04.19. 22:43:32

Egy kerékpáros túrának több értelme lenne, mint szívatni a szimplán közlekedni kívánó Szegedieket ezzel a felvonulással! Az illetékesekhez kellene inkább fordulni a problémákkal szerintem és nem mást szívatni.

ex-dr. vuk 2013.04.20. 00:17:10

"Ha esetleg esne az eső, akkor Ti lehettek az elsők, akik Szegeden esőben CM-eznek! "

Ez nem igaz, volt mar esos CM. Megpedig a 2008. tavaszi.

fodid 2013.04.20. 11:17:44

@Grusman: ain't nobody got time fo' dat.

szegedbicaj 2013.04.21. 10:46:30

@ex-dr. vuk: De, igaz. Akkor a gyülekező alatt volt egy zuhé, amikor elindultunk, egyből csillapodott, és kb. 500 méter után elállt. Ezt nem nevezném esős CM-nek...

CSI

szegedbicaj 2013.04.21. 10:47:43

Tegnap a budapesti végén, mikor emeltünk, esett pár csöpp. Addig meg sültünk a napon. Akkor most ez esős CM volt? Nem. A dolog költői lesz egyébként, mert épp száz ágra süt a Nap.

CSI
süti beállítások módosítása