zsák.jpgMajdnem egy évig szabadon randalírozhattak az autósok a gyalogos- kerékpáros övezetben a Dugonics téren. A város a hosszas semmittevés után megelégelte ezt, és megszüntette a gyalogos- kerékpáros övezetet. Autózni immár szabad, de megállni nem. Biciklivel sem.

Mi volt a baj?

Amint beszámoltunk róla, a Dugonics téren a felújítása után új forgalmi rend lépett életbe tavaly tavasszal. A BÁV előtti szakasz például gyalogos – kerékpáros övezet lett, vagyis olyan útfelület, ahol bárhol szabad biciklizni és sétálni. Néhány órára beengedték az áruszállítókat is. Hanem a jogosítvánnyal rendelkező úrvezetők úgy gondolták, hogy attól mert egy övezet gyalogos- kerékpáros, attól még oda be szabad hajtani autóval, és tele lehet parkolni az egészet. És ha már ott forgolódtak az autókkal, akkor bemocskolták a dísztéglákat, végigfolyatták őket, nekimentek az oszlopoknak, a kerékpártámaszoknak, amikre úgy ráálltak, hogy a biciklisek nem is használhatták őket, és még a füvet is kitaposták itt-ott. A területet térfigyelő kamera is figyelte, amely a rendszám azonosítására is alkalmas volt.

Ennek ellenére majdnem egy évig nem történt semmi a tömeges és nyilvánvaló szabálysértések fölszámolására, vagy ha történt is, semmilyen foganatja nem volt. Ha a kamera figyelt, akkor egyetlen nap alatt több millió forintos bírságot szabhattak ki, de erről semmit sem lehetett hallani, pedig, ha híre ment volna, tuti nem nézték volna ingyenparkolónak a tiltott zónát az autózók. Ezért megérte fölszerelni a kamerákat. A mi pénzünkből.

Mi lett a megoldás?

Megszüntették az érintett szakaszon a gyalogos- kerékpáros övezetet. Ugye milyen zseniális? A gyalogosok immár csak a járdán haladhatnak, az autósok 50-nel, a biciklisek 40 km/h-val közlekedhetnek. Mivel mindenhová megállni tilos táblákat helyeztek ki, így kerékpárral nem szabad használni a kerékpártámaszokat. Kitettek egy zsákutca táblát, ami nem jelzi, hogy a bicikliseknek tovább lehet haladni az útszakasz végén. A közeli étteremhez már nem mehet el rakodni az autó, hanem az utca elejétől kell odáig elvinni a cuccokat, viszont legalább már egész nap meg lehet ezt tenni. Európából megint csak pénz jött. Ha valamit normálisan meg is csinálnak, az impotens közútkezelők és rendőrök, valamint a dilettáns politikusok tuti visszazüllesztik az átlag magyar ugarba.


3 komment

Címkék: belváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr825776818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barnade 2014.01.22. 22:50:04

"Megszüntették az érintett szakaszon a gyalogos- kerékpáros övezetet."
Ami vicces, mert a támogatás elnyeréséhez feltétel volt, hogy azon a részen gyalog/kerékpár zóna lesz.

Dova (törölt) 2014.01.23. 00:04:47

@barnade: Ha ez tényleg így van, akkor egy feljelentést mindenképp megérne. Csak úgy a miheztartás végett.

ex-dr. vuk 2014.01.23. 11:14:27

Szerintem teljesen mindegy mit tablaznak ki, mivel
1. az autosok nagy reszet ugysem erdekli (lasd Sohordo utca es hetvegi Somogyi)
2. ugysem bunteti meg oket senki (lasd Feketesason jardan parkolas)

Innentol total mindegy.
süti beállítások módosítása