dsc_0173.JPG22-én vasárnap volt az utolsó Critical Mass fölvonulás Szegeden, mivel a szervezők szerint a bringát használó szegediek elérték a kritikus tömeget. A kerékpározás helye megváltozik a közlekedésben és a társadalomban, ezért a kerékpáros mozgalomnak is meg kell változnia. Azt, hogy sokan vannak, már minden nap demonstrálják a forgalomban a szegedi biciklizők. Az utolsó CM fölvonuláson becslések szerint több, mint 3000 fő tekerte le a kb, 17 és fél km-es kört, megemelve a kerékpárokat a Dóm téren, a Rókusi körúton és a hidakon. A Csongrádi sugárúton Dova osztott CM-es nyakbaakasztót, a Dóm téren bokapántot (v. karpántot) meg matricát szerezhettek a résztvevők.

A jövő azon múlik, hogy a bringázásért tenni akaró szegediek közössége mennyire lesz aktív, és mit hoz össze. A rendezők remélik, hogy egy élő, aktív közösség jöhet létre, amely sok hasznos, és élvezetes programot szervezhet magának és a többi biciklizni vágyónak.  

Első lépésként május 8-án 16-tól 18 óráig bringás uzsonnával várja a Magyar Kerékpárosklub mindazokat, akik biciklivel közlekedve járulnak hozzá a város élhetőségéhez, és a fenntartható közlekedéshez.

A fölvonulás megjelenései a médiában és a világhálón:

A szegedbicajosok képei

A Délmagyarország cikke, sok fotóval

A Városi Televízió tudósítása

A szeged.hu képei

és beszámolója

nrgpredi végigvette szinte az egészet, mindenki megkeresheti magát :)

A Wikipédián is írnak a szegedi CM-ről


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr10013868486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása