A szegedi Oskola utca minden hétköznap bedugul rövidebb-hosszabb időtartamokra. Ilyenkor araszolnak a gépjárművek. A helyzet kilátástalannak tűnik, ám néhány méterre oldalt van egy sáv, amin meg, mint bicikliúton, folyamatosan halad a forgalom. Imígyen hagyja ott a 20 km/h-val haladó biciklis az autókat. Lóerők, jól hangzó márkák ide vagy oda.

 

Egy középkorú átlagbiciklis huzamosan képes tartani ezt a sebességet, így jóval gyorsabban áthalad a zsúfolt belvárosi utcán, mintha autójával próbálná ugyanezt megtenni. Jah, és úgy tűnik télen is lehet biciklizni.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr881839339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.03.14. 21:30:53

"Ennyi lóerő, és kihasználni sem tudom.
Gyí paripám, gyí!" (Minden6ó)

papugaja 2010.03.16. 12:50:21

Télen is lehet, persze.

- Ha eltakarítják a havat a kerékpárutakról. (Vár utca rendszerint borzalom) Ha a latyak újra lefagy, uramirgalmazz. Útburkolati jel nem látszik, kerékpársáv "védettsége" szétporlad.

- Ha nem tolják rá a havat a bringaútra (a Belvárosi hídon, illetve a Mikszáth-Tisza L. kereszteződésében többször volt rá példa).

- Ha olvadás után feltakarítják a hintőanyagot (a belvárosi hídról a város felé a pirosra festett járdaszakasz az otthagyott apró kavics miatt hetekig csúszásveszélyes volt, mostanra letisztult - magától).

- Ha nappal is villogóval biztosítom magam elöl-hátul, mert az autósokat nem zavarja, hogy nem látnak ki az általuk le nem takarított ablakon, de engem ez aggaszt.

- Ha nem csapják le a bringást a kocsik nyakig sárral (Újszegeden, az új fürdő építkezésének környékén irdatlan sárfelhordás van, a kivitelező csak amúgy tessék-lássék foglalkozik ennek megelőzésével, vagy felszámolásával. Szeged MJV ezt miért engedi?).
süti beállítások módosítása