logo.jpg

Elérkezett a várva-várt tavasz, újra itt a Critical Mass! 2017. április 23-án vasárnap 15 órakor elindul a hagyományos tavaszi biciklis fölvonulás. Használjátok ki az alkalmat, hogy újra birtokba vehetitek a várost a kétkerekűitekkel, hívjatok rokonokat, barátokat, kollégákat, ismerősöket, öltözzetek vicces ruhákba, a CM Ti vagytok, Ti teszitek naggyá és vidámmá! Nézzük a tudnivalókat!

Mottó – Összefüggő bringás utakat!

Ezúttal arra szeretnénk fölhívni a figyelmet, hogy még manapság is elég darabos a kerékpáros létesítmények hálózata Szegeden. 
Kerékpárutak szakadnak meg a semmiben vagy vezetnek zebrára, belvárosi utcákban tilos biciklizni, sok még az egyirányú utca, és pl. a körutakon is eléggé bajos tekerni bizonyos szakaszokon.
Dániában már kerékpáros zöldhullámmal, Hollandiában esőben gyorsan zöldet adó lámpával segítik a biciklizést. Nálunk kezdetnek az is megtenné, ha nem kellene fölöslegesen kerülni, leszállni és tolni, meg mindenféle szabálytalan manővert bevetni, ha el akarunk jutni a bringánkat hajtva egyik helyről a másikra. 

Program és muzsika:

A vonulás délután 15 órakor indul, de már 14 órától lehet gyülekezni, lehet matricát szerezni, és adakozni. Aki legalább 500,- Ft adománnyal segít a következő bringás rendezvényekre összedobni a pénzt, az ajándékba kap egy fényvisszaverős bokapántot. (Illetve karpántot, ami ugyanaz. Ez komoly dilemma, hogy most akkor melyik, de semmi értelme a vitának, mert mindenki oda rakja, ahová jól esik neki.)  Aki korábban jön, nagyobb eséllyel szerez matricát. :) Ezúttal is kinn lesznek a koraszülöttmentők, akiknek meg lehet majd nézni a mentőautóját, és egyúttal  helyben adományozni is lehet részükre.

Muzsikál a a Drasztik zenekar, a menet közben  pedig egészen döbbenetes módon több váratlan helyen is fölbukkan a Babérlevél Popduó, amely olyan duó, amiben négyen vannak, ilyet sem láthat akárhol az ember.

Start, útvonal:

A menet ezúttal is a Dóm térről indul, és a lenti térképen látható útvonalat járja be. A kör 14,7 km-es, és ezen távot családoknak is tartható, kényelmes tempóban teszi meg a menet, az érkezés fél 5 - 5 körül várható a Dóm térre. Bringaemelés lesz a rakparton, a hidakon, a Rókusi krt-on, valamint a menet végén a Dóm téren.

terkep.jpg

Üzemi megállások:

A korábbi évekhez hasonlóan előfordulhat, hogy a menetoszlop tömörítése, a rendezők mozgatásának segítése érdekében lelassul, vagy megáll a menet. Ha valaki bringával kerül dugóba a CM-en, az kiváló alkalom a barátokkal való beszélgetésre, szelfik készítésére és megosztására, vagy egy kis ásványvíz megivására, szóval csomó hasznos és kellemes időtöltésre, úgyhogy használjátok ki! :)

Időjárás:

Bizonyára láttátok, hogy erre a hétre borzasztó időt jósolnak a meteorológusok. Még vasárnapra is. Földanya múltkor is jól megszívatott minket, tehát ezúttal már nem érhet minket váratlanul, ha nem túl jó az idő. Már tudjuk, hogy az esőben szebben szólnak a csengők, a szélben messzebb száll a hangunk! Annál keményebb idő, mint múlt tavasszal, úgysem tud lenni, és mégsem szegte ezer ember kedvét, ezért nincs ok meghátrálni! Réteges öltözködés, és fűtő lelkesedés mindent megold! Egyedül heves zivatar, tornádó, hóvihar, szökőár, vagy árvíz esetén lesz lefújva a rendezvény. (Ha így lenne, az esemény Facebook-oldalán értesítünk mindenkit, majd hazamegyünk, leisszuk magunkat, és sírunk több napig.)

A rendezők kérik:

A menetet a rendőrség és a városőrök segítségével a rendezői alakulat biztosítja, a főbb kereszteződéseket lezárva, és a sávban maradást segítve. Aki nem rendező, az lehetőség szerint ne viseljen láthatósági mellényt, hogy a rendezők jobban észlelhetőek legyenek a tömegben. A gyülekező alatt töltsük ki a rendelkezésre álló helyet, figyeljük a rendezőket, akik jelzik, hogy hol lehet jól hallani a hangosítást, és mikor, merre hagyjuk el a teret. A menet végén lesz egy nagy közös bringaemelés, aki csak tud, menjen beljebb a Dóm téren, hogy mindenki beférjen.

Ittasan, vagy bódultan senki ne vegyen részt a rendezvényen! Reklámozás, kampányolás szigorúan tilos! 

A rendezvényen készült felvételeket később se használja senki reklámozásra, vagy kampányra! Senki ne menjen a szemből jövők sávjába, és a villamossínekre se! Ne járdázzatok, a rendezőkre hallgassatok! Ha jön a mentő/tűzoltó, kiabáljátok, hogy mentő/tűzoltó, közben pedig irtózatosan gyorsan engedjetek utat az embereken segíteni igyekvőknek!

Néhány helyen át fogjuk engedni a tömegközlekedési eszközöket. A tömegközlekedés a város másik fenntartható közlekedési módja, amellyel segítenünk kell egymást, ezért megpróbáljuk minél kevésbé feltartani. Ha villamos érkezik a menethez, egy rendező megállítja a menetet, majd mikor a villamos elvonult, a rendező jelzi, hogy lehet továbbhaladni. Mindenki figyelje a rendezőt, és kövesse utasításait. Tudjátok mi az, ami nagy, sárga, és fáj, hogyha a szemedbe megy? A villamos! Ezt jó észben tartani. :)

Akik autóban ülve várják a menet elvonulását, lehet, hogy tavaly épp velünk bringáztak a CM-en, és lehet, hogy jövőre is ezt teszik majd. Ne legyetek restek fokozni a hangulatot jelmezekkel, dudákkal, csengőkkel, spéci bringákkal (velocipéd, fekvőbringa, tricikli jöhet :)) zenével is akár. Csináljatok videókat, képeket, és osszátok meg a neten, és jelöljétek a #cmszeged taget

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/621522611372540/

Lájkokkal (és csak azokkal) tudtok szavazni a nektek  tetsző bringákra a bringacsodák szépségversenyén itt:

https://www.facebook.com/pg/cmszeged/photos/?tab=album&album_id=1377959082266406

Osszátok a MENETINFÓT ezerrel, hogy mindenki értesülhessen a hasznos tudnivalókról, a visszaszámlálás elindult, találkozunk 23-án a Dóm téren!

Autózóknak: az útlezárások kb. 8 - 10 percig tartanak majd. Az emeléseknél tovább kell 1-1 szakasz lezárására számítani. A nyalóka miatt a Kálvária sugárút - Nagykörút kereszteződésben, a cikázás miatt a Széchenyi tér környékén huzamosabb lezárás is előfordulhat. Tolakodni nem érdemes, mert a menetbe senki nem hajthat bele, a beragadó járművekkel blokkolni lehet a menekülő-útvonalakat. Itt-ott lehet, hogy marad menekülő irány, ezért érdemes a rendezőket figyelni. Visszafordulni ér, de a tömegközlekedési eszközöket lehetőleg ne akadályozzák az előrehaladásban. Aki esetleg a menetbe hajt, az rendőrségi intézkedésre és szankcióra számíthat. 

Tömegközlekedőknek: Az útvonallal érintett vonalakon 8-10 perces késések lehetnek, a Belvárosi hídon átkelő járműveknél több. Néhány helyen át lesznek engedve a tömegközlekedési eszközök, főleg a villamosok, ezeken a helyeken várhatóan kisebb lesz a késés. 

Gyalogosoknak: 

A menet elvonulását nekik is végig kell várniuk, kivéve, ha lehetőségük adódik a vonulók veszélyeztetése nélkül átkelni az úttesten.

Kerékpározóknak: 

Nekik is várniuk kell, azonban Ők megtehetik, hogy beszivárognak, és csatlakoznak a menethez. Ezt csak javasolni tudjuk nekik! ;)

Kézilabda-szurkolóknak: Mivel a menet bizonyos mértékű fönnakadással jár a Sportcsarnok környékén is, ezért aki biztosra szeretne menni, az válassza a biciklit közlekedési eszközül. Meccs előtt még csatlakozhat is a menethez, és bemelegítheti a hangszálait! :)

Vákuumvasutasoknak:  Nem szeretnénk nyomás alá helyezni őket, ezért keresztezhetik a menetet, de csak szintben elkülönítve, ha addig megépül a csőpálya. Ha van idejük fotót csinálni a menetről, akkor dadaista alkotásaikat beküldhetik az esemény fb-oldalára, és a legjobb hármat megjelentetjük. 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2212432661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása