Végre itt a tavasz, és egyre többen biciklizünk a városban. Szeretnénk ezt megünnepelni, és egyben kényelmes, gyors és biztonságos szegedi kerékpározásért demonstrálni egy nagy, közös tekeréssel. Szóval április 22-én a Föld napján 17 órától CM!!! Indulás a Dóm térről, előtte 16:30-tól gyülekező. Elvileg világosban lesz az érkezés, de azért érdemes lámpát hozni. Legyetek kreatívak, dobjuk föl magunkat, egymást.

Igen, lesz rendőri felvezetés, de kellenek rendezők is. Ők azok, akik szép CM-es mellényben vannak, lezárnak néhány kereszteződést, segítenek a menetnek rendben vonulni. Első és utolsó rendezői megbeszélés április 19-én, kedden 16 órától a Dóm téren.

Részletek, és szokásos CM-es kommunikáció: http://criticalmass.szeged.hu/

Letölthető matrica és plakát, terjesztessék!

 

 

CM menetinfó:

A menetet annak elején, és végén rendőrök kísérik, ők segítenek a lezárásban is. A nagyobb kereszteződésekben rendezők állják majd körül a menetet („lezárván a kereszteződést”), melybe gépjármű nem hajthat bele, viszont több sávos úton mellette haladhat. Előfordulhat, hogy a menetet a villamos átengedése miatt megszakítják. A vonulást a főrendező vezeti, Őt csak a lezáró rendezők előzhetik meg. Bicikliemelés a Bertalan-hídon, a Belvárosi-hídon, a Széchenyi téren, és a Dóm téren lesz. A mentőt, tűzoltót el kell engedni. A KRESZ szabályait be kell tartani, kivéve, amelyiket nem.

(A mostani CM a bürokraták szerint futóverseny is lesz, és biciklis verseny is, nehézpáncélzat, karácsonyfaizzók, oxigénmaszk erősen ajánlottak, valamint aki orvos, annak újjá kell élesztenie azt, aki egy kátyúba esvén átrepül, és egy oszlopra csavarodik egy arra tévedő görkoris miatt. Nem, nem hülyültünk meg, (mi nem) részletek később.)
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr522834940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása