Kerékpáros napot rendeztek szombaton, mellyel egybekötve átadták a megyeháza dolgozóinak pályázati pénz felhasználásával elkészült kerékpártározóját. Fullextra 10 millió forintból, zuhanyzó, kóddal védett zár, fordított U alakú vasak várják a biciklivel munkába járókat. A Magyar Kerékpárosklub kerékpárregisztrációval, közlekedésbiztonsági oktatótúrával várta az érdeklődőket, de volt KRESZ totó, szlalompálya, és szuperbringa program is, utóbbiak a rendőrség és az NKH ténykedése nyomán. Az érdeklődők kipróbálhatták a bringapólót is.

A programok 9-12-ig várták az érdeklődőket, akik eleinte főleg a sajtó munkatársaiból álltak. Közel 30 fő regisztrálta a kerékpárját, az oktatótúrán 5-en vettek részt, többen kipróbálták a bringapólót.

Megnéztük a kerékpártározót is. Aki a megyeházán dolgozik, annak igen vonzó módja lesz a munkába járásnak a biciklizés. Zárt, fűtött kerékpártározó, padok, zuhanyzó, mosdó várja mindazokat, akik a közlekedésnek ezen módját választják. Az esemény alkalmából biciklizést népszerűsítő kiadvány készült, a képek közt meglelitek.

Érdekesség, hogy 2 éve ugyanennyi pénzből 300 kerékpártámaszt helyeztetett ki a városi önkormányzat közterületre szerte a városban.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr463236622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2011.09.19. 11:51:03

Mikor folytatjak a bringatarolok kihelyezeset? Nyilvanvalo, hogy meg mindig keves. Tovabbra is oszlopokhoz, tablakhoz es keritesekhez vannak kotve a bringak. Meg kellene nezni, hogy hol van a legtobb, es oda tarolot tenni (nyilvanvaloan ott van ra igeny). Oda is kene meg, ahol rendszeresen dugig van a tarolo (pl. nagyaruhaz).

Meg mindig nem vilagos, hogy a belvarosban alkalmazott tarolo miert rontana el a vasutallomas latvanyat, a belvaroset nem rontja el?

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2011.09.19. 22:55:31

@vuk_: Valszeg nem a tarozokkal van bajuk, hanem a felette levo tetove. Ettol fuggetlenul lehetne teto nelkuli tarozok is az allomas elott. Fedett helyre mennenek azok, akik elutaznak, fedetlenre azok, akik jegyet vesznek elovetelben vagy varnak erkezo utasra.

ex-dr. vuk 2011.09.19. 23:39:08

@atomboy: En tojnek a tetore nagyivben, de nezzek meg, hogy nez ki a bejarat korlatja: furtokben lognak a biciklik rola. Van teto folotte? Nincs. Erdekel valakit? NEM!
Teto nem kell, de tamasz LEGYEN! Es igenis a bejarat kozeleben.
süti beállítások módosítása