arkad.jpg Megnyílt az Árkád. Azt mondják, hogy a magyarországi vidéki városok között most már Szegeden van a legnagyobb bevásárlóközpont. Arról sokat olvasni, hogy több, mint 1300 ingyenes parkolóhely létesült, arról viszont keveset, hogy milyen biciklitárolási lehetőségek vannak. Mert vannak, méghozzá korszerűek, amiért jár a piros pont. Szám szerint 25 db.

A főbejáratnál, a hátsó bejáratnál, illetve a Bakay Nándor utcán az épület mellett is kihelyezésre kerültek a váz rögzítésére, és így a kerekek kímélésére és a biztonságos rögzítésre alkalmas fémtámaszok. Az, hogy ezeknél mennyi bicikli helyezhető el, az erősen szubjektív, az viszont valószínű, hogy nem lesz elég a kihelyezett mennyiség, mivel már a nyitás előtti napokban mindhez kerékpár volt kötve. A mai nap biztosan nem lesz mérvadó, a fákon is biciklik lógtak, szinte alig lehetett férni a kétkerekűektől, no meg a tömegtől.

Ami még a tározókon túl is mindenképpen pozitív, az új áruházhoz nem vezet kerékpárút, így minden irányból az úttesten lehet megközelíteni. A Gutenberg utcán is lehet menni az Árkád felé, akit leszorítanának, vagy ledudálnának, az azért van, mert a tervező és a városi illetékesek mulasztása miatt az autósoknak az egyik irányból nem jelzik, hogy a bicikliseknek az utca kétirányú, és mert mindenki szereti a másikat nevelni.
 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr503278549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2011.10.06. 11:12:46

A tarozo kb. mindenhol keves... Ahol csak volt a varosban tarolo, mindenhol csucsra volt jaratva, meg ott is, ahol azt hittem, hogy nagyon sok lett: a jogi karnal. Hat nem lett sok..
A legdurvabb, es ahol egy darab sincs a Sagvarinal, ott aztan tenyleg furtokben lognak a bringak mindenhonnan, a korut feloli oldalon az uttest mellett vegig kellene tamasz. A Radnoti mellett is szerintem siman lehetne megegyszer ennyi.

Arkad: 1300 parkolo, 25 kerekpartamasz. Erzitek az aranyt azert, ugye? ;)
Persze ha P+R-nek hasznaljak (amit elobb utobb meg fognak akadalyozni), akkor jo.

uto_pista · http://www.depechemode.com/ 2011.11.09. 10:56:00

A fővárosban az ilyen és ehhez hasonló rendeltetésű épületek elől szoktak igen nagy mennyiségben kerékpárokat lopni, az önmagukat kínáló, sodronyos lakatolásnak köszönhetően.
Költői kérdés: vajon nálunk is megy ez a jövedelem szerző tevékenység?
süti beállítások módosítása