A hét végén nemzetközi érdeklődésre is számító esemény lesz a városunkban, ugyanis a szegedi bikepolo művelőinek köszönhetően nálunk kerül sorra a Bike Polo Európa bajnokságának közép-kelet európai selejtezője, a Hattyas sori Egyetemi Sportközpontban.


Nyolc ország 19 csapat vesz részt a megmérettetésen, szombaton svájci rendszerben csapnak össze. A legjobb 16 csapat kerül be a vasárnapi egyenes ágú kieséses versenyre (double elimination). A döntő várhatóan 15:30-kor kezdődik. A győztes csapat mellett a második és harmadik helyezet vehet részt a párizsi döntőn, mely július 19-21-én kerül megrendezésre. A csapatok listája e honlapon tekinthető meg.  Mint lathátó, a hazaiak is szép számmal vesznek részt a megmérettetésen. Mivel mindenhonnan a legjobbak jönnek, így igencsak izgalmas küzdelmek várhatóak.

polo.jpg

Noha a küzdelmek szombaton és vasárnap kerülnek sorra, de már pénteken is tartanak kerékpáros programokat. Este 8 órától Dova jóvoltából lesz megtartva a Szabad-Tér-Mozi Széchenyi téren, utána egy közös éjszakai tekerés lesz.

Az esemény ingyenesen látogatható, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. A küzdőtér melletti pályán lesz lehetőség megismerkedni, gyakorolni ezt a 100 éves múlttal rendelkező sportot.

Aki esetleg valamilyen okból nem tudna kilátogatni (más városban tartózkodik, esetleg gipszelve van a lába), nem kell teljesen lemondania az élményekről, ugyanis a fejlődő technikáknak köszönhetően ezen az oldalon van lehetőség online is követni az eseményeket.


2 komment

Címkék: programok

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr664495144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása