vásárhelyi.jpgA Vásárhelyi Pál utcán folytatódik az aszfaltsivatag építése (gigantikus 4 sávos utakon zúgó gépjárműforgalommal az élhető, emberi városért uniós százmilliókból). Ennek folyományaként, az építési munkálatok miatt átmenetileg egyirányú lett az utca Móraváros irányába. Mivel nem ajánlott senki kerülőutat a közlekedőknek, megnéztük, merre lehet bringával elkerülni az egyirányú szakaszt.

 

Szerencsénkre viszonylag rövid, és végig egészen jó minőségű kerülőút áll rendelkezésre. Elég a lezárás előtt lefordulni jobbra a Leányszállás közbe, majd a Kátay, a Kismartoni, és a Bakay Nándor utcán keresztül el lehet érni a Vásárhelyi Pál utca folytatását. Szemléltetésül képek alant.

A felújítást követően folyatódni fog a már megkezdett K-szegéllyel kiemelt „kerékpársáv" is Móraváros irányába, és az újságcikkek szerint 20 db. kerékpártámasz is kihelyeztetik valahol az útszakasz mentén.

Még két infó

Az Árpád téren a korábban szemléltetettek szerint lehet kerékpárral áthaladni, a napokban végzett felbontás tehát végetért. Kisebb felbontások, süllyedések maradtak az aszfalton, érdemes figyelmesen közlekedni. Az Árkád főbejáratánál újabb kerékpártámaszokat telepítettek. A szürkés üvegfal elé telepített 15 db. fémtámasznál legalább 30-cal több kerékpár helyezhető el.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr294709020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotty 2012.08.16. 14:17:44

Ez az, egyre több bringaút kell. Bringásoknak telóra találtam egy ingyenes alkalmazást: fon.gs/bringapont Próbáljátok ki, szerintem tök jó, hasznos!

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2012.08.16. 14:38:12

@spotty: Nem bringaut kell, hanem kerekparosbarat megoldasok alkalmazasa. A kerekparut varoson belul nem szamit kerekparosbaratnak.
süti beállítások módosítása