Holt Tisza hídja előtti nyílt kerékpársáv kicsi.jpgAlsóvároson, Hattyason, és Gyálaréten nincs kerékpárút, sem semmilyen kimondottan  kerékpáros létesítmény, leszámítva a Tompai kapunál lévő borzalmat, amiről már több alkalommal is írtunk.  Most változhat a helyzet, ugyanis a Szeged Pólus Kft. nekilátott megtervezni a kerékpáros közlekedést Gyálarét és Alsóváros között, pontosan Gyálaréttől a Vadkerti térig, valamint ráadásként a Horgosi úton. A körzet önkormányzati képviselője, Hüvös László jóvoltából a Vagyongazdálkodási Bizottság döntése nyomán indulnak meg a munkák, és pozitív fejlemény, hogy a Magyar Kerékpárosklubot is bevonják a folyamatba annak legelejétől, vagyis elvileg a felhasználók országos szakmai szervezete is beleszólhat, hogy mi épüljön, és hogyan.

 Először a helyszíni szemlét, majd az egyeztetéseket * követően engedélyes tervek fognak készülni, amelyekkel a város később pályázati forrást találhat a kivitelezésre. Ezt követően indulhat meg a tényleges kivitelezés, még nem tudni, mikor.

 Első lépés tehát a terep bejárása lesz, amelyre rövidesen sor kerül, bár az információink szerint még nincs meg a konkrét időpont.

*: 1-2 lakossági fórum illeszkedne a képbe, de erre még gondolni sem merünk. 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr544940644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2012.12.04. 21:46:35

Értem én, hogy annyira gazdag ma már az ország, hogy bármire van pénz, de kerékpárutat ide pöttyet pazarlás és erősen felesleges. Ha már mindenképpen betonozni akarnak, akkor rakják a töltés tetejére, mert a Tisza másik oldalán is nagy sikere van az aszfaltozott töltéskoronának (+ árvíz esetén segíti a védekezést), de egy ígyen zsákfaluba még a nyílt kerékpársávot is soknak tartom.
süti beállítások módosítása