bussáv.jpgAz Utazás kiállítás, illetve az ott rendezett Magyar Kerékpárosklubos gyűlés apropóján felugrottunk Budapestre, és szétnéztünk kicsit a városban is. Tízpercbringa volt az idegenvezetőnk, aki megmutatta, milyen újdonságok vannak a biciklis közlekedés terén. Rengeteg buszsávban tekerhetnek a biciklisek, úttesten is lehet közlekedni a Margit hídon, nagyon szűk belvárosi utcákat is kétirányúsítottak bicikliseknek, és tározóból is sokat láttunk.

A Magyar Kerékpárosklub és a budapesti önkormányzatok, valamint a BKK együttműködésével olyan megoldások születtek a fővárosban, amelyekről nálunk még hallani sem akarnak, és láttunk olyan megoldásokat is, amik nálunk is éppen most terjednek, például gyalogos-kerékpáros övezeteket.Beszéljenek helyettünk a képek, nézzétek őket, és képzeljétek el, milyen klassz lenne, ha nálunk is végig lehetne a Tisza Lajos ktr-on bringázni, mint ott a Lánchídon, vagy ha olyan kerékpársáv lenne a Kossuth Lajos sugárúton, mint az Andrássy úton Budapesten. 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr225116812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovboj1 2013.03.06. 08:11:53

klassz. egyszerű, érthető, használható, így kéne itt is csinálni. minden más megoldás nettó pénzkidobás, veszélyes és nehézkes.

ex-dr. vuk 2013.03.06. 15:25:54

Sajnos mindez szegeden alom marad...

Najo, azert vannak jelek: Szentharomsagon vannak mar besorolasra utalo piktogrammok.

De amig van a Kalvarian meg a Kossuthon semmiben megszuno gyasz, addig nem remenykedek nagyon.

Dova (törölt) 2013.03.07. 22:54:09

Valóban jó megoldások ...és mennyi!
Öröm volt végignézni a képeket.
Köszönöm.
süti beállítások módosítása