Kezünkbe akadt a város új biciklis turisztikai kiadványa, benne Dr. Botka László polgármester úr bevezetőjével, amiben magyar Amszterdamról, 70 km szuper szegedi bicikliútról, és irigykedő többi városról beszél. Közben rendezik Szegeden a kajak-kenu világbajnokságot, amely egyben olimpiai kvalifikáció is. Adná magát, hogy szegediek százai, ezrei pattanjanak kétkerekűre, és hétvégi programként barátokkal, családdal kitekerjenek a város melletti pályára. De a város üzenete egyértelmű: ne merészeljék!

Legutóbb 2006-ban volt VB Szegeden, rengetegen mentek biciklivel, és hagyták ott járgányukat az őrzött tározóban. A hangulat frenetikusvolt, aki átélt már ilyet, nem felejti. Tízezernyi zászló, és önfeledten ünneplő tömeg, aranyeső, születő hősök, mindenki szeret mindenkit, igazi nemzeti extázis.

Bicikliseket azonban nem várnak idén a világeseményre. Járható út nem vezet ugyanis az olimpiai sportközponthoz. 3 útvonalon próbáltunk kijutni, a Bajai úton tönkrerázódtunk, és majdnem belezúgtunk egy szakadékba, a Dorozsmai úton egy, a bicikliút helyén lévő törmelékben összeszedett defekt vetett véget a biciklizésnek, a Szabadkai úton meg nem jutottunk ki, mert kitiltottak minket.

 

A rendezőség, és a város nem érdemlik meg, hogy kimenjetek a pályára, sportolóink, és Ti magatok viszont igen. Ha nem akartok lemaradni a sporteseményekről, és lehangolódni, akkor menjetek busszal, gyalog, vagy taxival, netán autóval, ami bár büdös, és a bejárattól messze le kell tenni, és dugóba szorul, de legalább végig burkolt úton mehet. Végül legyetek büszkék a 70 km irigyelt bicikliutunkra, de csak a terepjárótokból, mint polgármesterünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr883160448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csbk 2011.08.17. 18:10:17

Számomra ez így egy csokorban döbbenetes. Az, hogy siralmas állapotban vannak a kerékpárutak, nem lep meg,tapasztalom nap mint nap, mint ahogyan azt is, hogy a kijelölésük, a járdára vezetésük mennyire értelmetlen és balesetveszélyes. Az viszont már tényleg csúcs, hogy Kecskés után egyszerre véget ér, majd még a közútról is kitiltják a kerékpárosokat. Ez abszurd.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.08.18. 00:38:06

Az a legdurvább,hogy gyakorlatilag újra sem kellett volna fotózni,mert a 2-3 éves képeken ugyanez az állapot van.
A Kálvária-Kossuth teljes szakaszán és Dova oszlopánál még romlott is a helyzet :((.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.08.18. 00:47:23

Orosházán a helyi viszonyok között nagy távolságra lévő helyszínre meg ilyet írnak.

A 2011. augusztus 20-i VIII. Európai Kenyérünnepre, Gyopárosfürdőre kilátogatókat az alábbiakra kérjük:

- Az orosházi lakosokat kérjük, hogy aki teheti, kerékpárral keresse fel az esemény helyszínét.
A kerékpárok elhelyezésére a fürdő főbejáratánál lévő, a fizető parkoló területén elhelyezkedő tároló helyen, valamint a Kisvasút utcán kijelölt parkolóban van lehetőség.
oroscafe.hu/2011/08/16/parkolasi-rend-a-kenyerunnep-alatt/cikk/oroscafe

Lehet a kerékpár mégis a legalkalmasabb közlekedési eszköz a városokban??

ex-dr. vuk 2011.08.18. 12:21:00

@tízpercbringa: Lehetetlen. Az csak par latexgatyas csoro kisfiu hobbija.

:)

2011.08.18. 18:17:01

Gratulálok a képsorozathoz és a szórakoztató kép aláírásokhoz.
Ez annyira gáz, hogy ezen, ennyi "küzdelem" után, már tényleg csak röhögni lehet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.08.19. 09:40:29

A harmadik út valóban elég gáz, de az első kettő még mindig jobb, mint a budapestiek.
Erős hangulatkeltésnek érzem a bevezetőben leírt lehetetlen megközelíthetőséget.

Jóskapista 2011.08.21. 17:43:33

@Frady Endre: A képsorok magukért beszélnek. Ezek után milyen hangulatkeltésről beszélsz?
(Persze-persze, meg lehet közelíteni a helyszínt kényelmesen is biciklivel, de csak szabálytalanul, a közúton haladva, amelyen a biciklis már nem számít "köz"-nek.)
Ja és lehet, hogy Butapesten, meg még pár városban még ennél is szarabb bicikliutak vannak (bár az már csak a 3. útvonal színvonalán képzelhető el), de az nem vígasztal senkit, ha egyszer ezek is gyakorlatilag járhatatlanok!

ex-dr. vuk 2011.08.22. 17:22:05

@Frady Endre: hat a 3 utbol ketton nem tudta megkozeliteni: egyik tiltott masik defekt :)
A kepek lesulytoak, en lazan mennek az uttesten :) (ott sem a rendortol felnek hanem az onjelolt rendoroktol - valojaban "gyilkos")
süti beállítások módosítása