végetábla.jpgMiután elintézték, hogy két és fél hónapig ne biciklizhessenek be a szegediek a belvárosba a Belvárosi hídon, úgy érezte az önkormányzat, hogy ezzel még nem elég a biciklisek szívatásából. Ezúttal a Petőfi Sándor sugárúton épülő szálloda adta az apropót, megszüntették a kerékpárutat. Előzetes figyelmeztetés nincs, terelőút nincs, csak egy szürke konténer, aminek hogyhogy nem, pont a bicikliúton lett helye. Egy szakaszon meg a járdából lett kerékpárút, 30-cal lehet átzúgni egy vendéglátóhely teraszán. Fejetlenség és káosz.

A sugárúton a város első kerékpárútjai közé tartozó létesítmény fut a zöldben, külön az úttesttől, és a járdától. Szállodaépítés kezdődött, és most, hogy a sugárút hársfasorából két fát brutálisan visszanyestek, lehelyeztek egy konténert is, ami szépen rálóg a bicikliútra. Értesüléseink szerint az önkormányzat kiadta a területfoglalási engedélyt azzal, hogy a kerékpárút megszüntetését rendelte. Persze terelőútvonal itt sincs, nyilván nem akarták a parkolókat beáldozni holmi biciklisek miatt. Különben is el lehet férni a kerékpárútból lett járda maradékán, de, ha valakik mégis összeakadnának, az út kezelője moshatja kezeit, hiszen ki volt táblázva, hogy az a kerékpárút már nem kerékpárút.

A belváros felé haladva a lezárás után a házsorhoz közelebbi járdát a jó ég tudja miért kitáblázták kerékpárútnak, de érdemes figyelni, mert épp egy teraszra terelik rá a járműveket. Kifelé haladva pedig ki kell menni az úttestre a következő sarokig. Logikát már teljesen fölösleges keresni ezekben az akciókban, az önkormányzati közútkezelő legalább a rá vonatkozó jogszabályokat betarthatná, ha már a józan ésszel nem gondolnak a biciklis közlekedőkre, de láthatóan fogalmuk sincs a szabályokról, vagy nagy ívben tesznek rá. Közlekedjetek óvatosan!

pss.jpg

Szeged Café írása

Szegedma cikke

Délmagyar 1 Délmagyar 2


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr995608575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2013.10.31. 22:29:56

A hidrol miert nincs poszt?
Mit tesz az MK az ugy erdekeben?

Dova (törölt) 2013.11.01. 09:43:00

@Dova:
Nem akar lejátszódni Picasan, feltettem a TeCsőre is. :)
www.youtube.com/watch?v=lhkkqkQL6tY

www.youtube.com/watch?v=_ZEOV_djkfQ

ex-dr. vuk 2013.11.01. 09:47:38

Gondolom az veletlenul sem volt opcio, hogy ezt a badogbudit a parkolosavba tegyek, mert akkor 1-2 parkolohellyel kevesebb lenne es az juj. Inkabb "toljadlegyszives".
süti beállítások módosítása