A szegedbicaj blog megtudta, hogy a mai nappal Szeged belvárosában "kerékpármentes övezet"-et alakítanak ki. A városvezetés döntésében szerepet játszott az állandósuló kerékpárosok által okozott dugó, valamint a légszennyezettségi mutatók, amelynek okaként egyedül a kerékpározók játszottak szerepet.

 

Kresz módosításra is sor került, mivel jelenleg nem volt olyan tábla, ami ezt lehetővé tette volna.

Update!

A hír hallatára a szegedi biciklisták egyemberként vonultak a városháza elé tiltakozva a felháborító rendelet ellen. Hatalmas feldühödött kerékpárjaikat lobogtató tömeg gyűlt össze nagyon rövid idő alatt.

Update 2

A városvezetés alig egy óra alatt meghátrált, és visszavonta a felháborító intézkedést. Annál is inkább, mert közben fény derült arra, hogy az intéskedést egy (egyébként milliókért megrendelt pártközeli tanácsadó cég által készített) tanulmányban való gépelési hiba okozta. Kiderült végül, hogy a dugók és a légszennyezés valódi okozói valójában a személygépjárművek. A kerékpárosok (egy időre) fellélegezhetnek.


Képek az eseményekről:


Feldühödött kerékpárosok


Egyes elkeseredett biciklisták blokádokat emeltek a főbb utakon


A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a kerékpárosok megfékezésére
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr291886090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Graffy 2010.04.01. 11:33:11

Hát most hírtelen eléggé csúnya szavak jutottak eszembe...főleg, mint légszennyezettséget okozó kerékpáros...

ex-dr. vuk 2010.04.01. 13:11:32

@Graffy: mos mér. ha karfiolos babot reggelizik siman kiakaszthatja a muszert :D

Graffy 2010.04.01. 13:24:59

Erre nem gondoltam... meg a napra sem... hát igen...

szegedbicaj 2010.04.01. 22:23:32

Ez így most vicces, de ha azt nézzük, hogy a biciklisek tényleg ki vannak tiltva a Kelemen utcáról, Zrínyi utcáról, Kárász utcáról, Klauzál térről, Oroszlán utcáról, Deák F. utca egy szakaszáról, a Tisza Lajos krt. belső szakaszáról, s még nem is említettük az indokolatlanul egyirányú utcákat, vagy a Széchenyi tér sétányát, akkor annyira nem is elvonatkoztatott ez az írás.

YiDaKi 2010.04.02. 16:47:19

@CsImi: ... itt kerítés van, hogy nem tudsz bemenni? :D

ukunoka 2010.04.03. 08:54:16

A KRESZ nem akadály, csak opció! ;)
süti beállítások módosítása