Szeptember 22-én lesz az Autómentes Nap, melyen rendre biciklis vonulás van városunkban. Ez most sem lesz másként, ha akarjuk. 6-tól gyülekező a Dóm térren, este 7-kor indulunk. Múltkor véletlenül közel félezer ember gyűlt össze. Az útvonal meglepetés, de valószínűleg a Széchenyi téren ér véget.
 

A Critical Mass szeret látszódni. Akinek nincs világítása, az olyan, mintha ott se lenne, ezért mindenkinek legyen szabályos, és jól látszódó világítása. Szépen mutat a sok kis fénypont, és mellesleg így könnyebben túlélhető a hazaút. Akinek nincs lámpája, azt nem látjuk szívesen, sőt, máshogy sem, merthogy sötét.
   
A Critical Mass-t komolyan gondolóknak a legnagyobb örömöt a közös biciklizés élménye jelenti, a bicikliemelés, a hangulat, így alkoholra nincs szükség. Ellenben aki iszik előtte, vagy alatta, vagy más módon bódítja magát, könnyen magára maradhat, ami elég ciki egy ilyen bulin.
 

A tavaszi CM-ről készült videó. www.n2photo.hu

Ennyi együtt bicikliző tuti nem tart be minden közlekedési szabályt. Viszont tökéletességre törekvő lények vagyunk, így azért megpróbáljuk. És mivel a cél a vidámság, nem kötekedünk az autósokkal, akik egyébként eddig is nagyon toleránsak voltak, másrészt ők is a jövő biciklistái lehetnek. 

A rendőrök nagyon elfoglaltak*, így nem fárasztjuk őket a biztosítással. Rendezőgárda sincs, a kereszteződések nem lesznek lezárva, hacsak valaki önszorgalomból be nem vállalja, hogy értekezést folytat a környezetbarát közlekedésről egy bolgár kamionossal. Tehát mindenki saját felelősségére jöjjön.

Lehet hívni a barátokat, ismerősöket, rokonokat, aki számít, az ott lesz, és aki ott lesz, az számít.  (aki nem, az is számít, csak peches :))

Jah, ha eső lesz, akkor pláne érdemes jönni, mert olyan még nem volt, hogy este esőben legyen CM!
Matricákat a Széchenyi téren lehet szerezni bicikliboltban, valamint az autómentes napon a CM sátornál.
 
FRISS: a criticalmass.szeged.hu úgy néz ki, feltámad, így ott is olvasható lesz a 22-i esemény beharangozója.

Szeptember 22. 19:00 Dóm tér
 
*: múltkor féltettek minket, ezért terelgetésbe kezdtek. Segítsünk nekik, hogy el tudják végezni munkájukat, és közlekedjünk tovább. Akin rendezői mellény lesz, az számítson rá, hogy rendezőnek nézik. :)

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr192299919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.09.16. 16:29:16

Tavasszal is vidám móka volt :)
Lámpát hozzatok! Én meg már kitaláltam, minek is öltözök...
midnight-rider.blog.hu/2010/04/25/cm_szeged_es_budapest

ex-dr. vuk 2010.09.16. 16:50:06

Lelekben veletek vagyok, es 24-en gurulok egyet a nevetekben is a Londoni CM-en (UP!) :)
süti beállítások módosítása