„Critical Mass Szeged” feliratú mellényben takarították a Belvárosi-hidat vasárnap délelőtt. 2-3 biciklis aktivista végezte a munkát mások helyett. Olvadás után a város bicikliútjai, kerékpársávjai lehangoló állapotban vannak, a síkosság-mentesítéshez használt homok és zúzalék keveredik a sárral és a latyakkal. Aztán ebből sokáig szivárog a saras víz, majd az anyag megszáradva csúszós és porzik, a beleragadó kosz defektet okozhat.

Az út széléről fölszedett szürkésfekete anyag komoly halmokban gyűlt a gyalogoslejáró „teraszán”. A takarítás során 5 tricikli kosz gyűlt össze abban a majdnem 3 órában, amiben az akció tartott. A sáv így is csak a híd közepéig lett tisztább, a befejezés az erre való munkagépekre vár.
Az utak tisztántartása nem a hétvégi pihenőidejüket feláldozó szegedi polgárok dolga lenne. Szeretnénk hinni, hogy ezek után talán kedvet kapnak azok, akiket ezért fizetnek, és ezentúl nem kell nyár közepéig várni, hogy nagyjából tiszta kerékpársávokon, kerékpárutakon lehessen közlekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr952573054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikailag korrekt kerékpározás 2011.01.18. 16:37:02

Mit tegyen az egyszeri kerékpáros annak érdekében, hogy megfeleljen a rendszer által támasztott kívánalmaknak? Értem én ez alatt azt a mondanivalót, amely a békéscsabamegyei (SIC!) és szegedi rendőrség valamint Szalai Annamária nyilatkozataib...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viva_espana 2011.01.10. 23:46:14

Nem tudom, mit kell ennyit problémázni ezen, amikor van egy végtelenül egyszerű és olcsó megoldás:
ÉPÍTSÜNK KUPOLÁT SZEGED FÖLÉ!

szegedbicaj 2011.01.10. 23:51:50

@viva_espana: Nem jó, mert kilógna belőle a hegy. Vagy akkor igen magas kupola kell, amin belül már légköri viszonyok alakulnak ki, és megindul a trutyiképződés. Hoppá! :)

CSI

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.01.11. 10:52:02

@CsImi: eleinte próbálkoztunk a hegyépítéssel, de akkor nem tudtuk volna kicibálni a köves taknyó alól a fóliát. Meg a tricikli elejét :D :D :D
Így csak szolid lankák építésére futotta a híd rondelláján.
Én csak azt nem értem, hogy a mindig "szakértő" és táblákat hülyemód telepítő (meg az egyirányú utcában a 16 láb kamionnak el kell férnie a kerékpáros mellett) Városüzem miért nem képes eltakarítani a saját mocskát? Persze tudom én, el szokta idővel, de azért csak nem kéne nyárig várni...

Lombos_tuja 2011.01.12. 14:00:34

Javaslom a cikket linkben megküldeni az szkht@szkht.hu címre, szíves tájékoztatásul.
süti beállítások módosítása