A fenti címmel először tegnapelőtt este volt filmvetítés a Széchenyi téren. Belépő nincs, nézőtér nincs, a fűben ülve viszont lehet szórakozni, és gondolkodni.


Kb. 7 éves lehetett az a fiú, aki lelkesen magyarázta a szüleinek, mit lát a vásznon. „…azért, mert ott csak biciklisek vannak. Ott mindenki biciklivel jár, és jobb a levegő…” Eközben Koppenhágában készült képsorok peregtek a vásznon. A szervező, Dova ötletéből és munkája nyomán a tucatnyi nézőből álló, időnként a járókelőkkel kibővülő közönség a túloldalon, a fűben, párnákon vagy plédeken ülve nézhette végig a külföldi és hazai városi biciklizésről, Critital Mass-ről, a kímaváltozásról, vagy éppen a fogyasztói társadalomról szóló kisfilmeket. A következő alkalom időpontja még nem ismert, ezért aki szeretne ott lenni, annak érdemes olvasni a szegedbicajt, vagy ellátogatni a criticalmass.szeged.hu-ra.


A vasárnap esti téma csattanóját a tegnapi napon feltűnt installáció adta meg: A Széchenyi téren egy fekete autó hatalmas fekete felhőt ereget maga mögött, ablakaira pedig a városi levegő szennyezettségéről szóló kiadvány példányai vannak tűzve. Háttér itt


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr232944695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegaaa 2011.06.01. 15:36:19

Háttér itt:
"Szegeden összesen 70 km hosszú bicikliúton juthatsz el munkahelyedre, vagy a város egyik pontjából a másikba. Még az idén elkészül a Szegedet Törökkanizsával összekötő kerékpárút Tiszasziget határáig érő szakasza. Az összesen 31 km hosszú bicikliúton zökkenőmentesen, biztonságos körülmények között juthatsz el a Vajdaságba, ha éppen kirándulni szeretnél egyet."

inkább nem véleményezem, jó?:)

GaZe 2011.06.03. 00:42:22

Cyclechic in da house, yeah! :)))
süti beállítások módosítása