A nyár végi dögletes melegben megpezsdül a szegedi biciklis élet, játék, buli és készülődés a szeptemberi CM-re, aki nem akar, az nem unatkozik az elkövetkező néhány napban.

Ma kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok, aminek apropóján a Magyar Kerékpárosklub idén is ingyenes, őrzött kerékpártározót működtet a fesztiválozóknak a Torontál téri parkolóban a híd lábánál. Aki ma este arra jár, köszöntse föl atomboyt, mert ma van a szülinapja.

Pénteken 18 órától indul az utolsó pénteki közös biciklizés a Torontál téri kerékpártárolótól, ezúttal Hattyas-telepen Dezső bá fagyizója lesz a célpont. Ez egyúttal CM rendezői csapatépítő tréning is, így aki szeretne ismerkedni és együtt fagyizni az őszi "bajtársakkal", az most megteheti. De jöhet az is, aki csak tekerne egyet közösen másokkal pár hűsítő gombócért.

Világbajnokságnak indult, de edzőtáborrá, majd közös pólózássá szelídült az SZTE Hattyas sori sportközpontjában megtartandó biciklis-póló bajokság holnaptól. Aki kipróbálná az újszerű sportágat az ezúttal igen színvonalas körülmények között megteheti. A tervek szerint csütörtök déltől pályaépítés, majd utána játék estig. Pénteken és szombaton reggel 8-tól játék, vasárnap 8-12-ig, akkortól pályabontás. Napkrém és fejvédő, alkoholmentes folyadékutánpótlás ajánlott.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr413178087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trobroy 2011.08.25. 11:19:46

Egy kicsit OFF, de itt szeretném megkérdezni:
Aug 22/23-án éjjel szerettünk volna kerékpárral Horgos felől Magyarországra belépni (a tiszaszigeti határátkelő csak 8-18 között működok, ezért jöttünk erre) A régi 5-ös út a határon el volt torlaszolva, sehol sem volt senki. Az autópályára Horgos mellett nem mertünk felhajtani (lehet h ezt kellett volna tenni) A wiki szerint Horgos autópálya határátkelő. A Vám és Pénzügyőrség szerint (www.vam.hu/data/hataratkelohelyek/) van kerékpáros belépés. Most akkor mi a szitu? (Mi végül is megvártuk a reggelt és Tiszaszigetnek visszakerültünk.) Köszi!

szegedbicaj 2011.08.25. 18:52:09

@trobroy: A horgosi országúti átkelő le lett zárva, amikor átadták az autópályát. Eléggé leromlott az állapota, és állítólag a magyar fél megnyitná (2 ország állampolgárainak, traktoroknak, bicikliseknek, kombájnoknak) , de a szerbeknek nincs rá keretük. A határtól a Horgosra vezető országútról kis utacskák vezetnek a gyorsforgalmi úthoz, ezeken át lehet menni, és föl lehet hajtani, át az autópálya határon, majd a magyar autópályán közel van az első kijárat, ott ki lehet menni át a régi 5-ösre, addig meg a leállósávon. Mi így keltünk át anno, és senkinek egy rossz szava sem volt miatta.

Túrázós kérdésekben nálunk jóval kompetensebb sirdaveGD, akinek blogja:

midnight-rider.blog.hu/

CSI

Vegaaa 2011.08.25. 19:12:38

@trobroy:
kapcsolódó anyag az ajánlott blogból:

"Az út itt a Szegedet Szabadkával összekötő 5-ös szerb folytatása 22.1 néven és néhol kissé viseltes burkolattal. Nem tudom, miből készítik az aszfalt, mert ez még mindig nem öltött olyan jelleget, mint mondjuk a Nagyszénás-Kondoros rémség. A horgosi csárda romjánál végzett gyors pisiszünet után ráfordultunk az autópályára. Itt lehetne egyenesen is menni Horgoson tovább, majd a falu után egyből ráfordulni a balra lévő homokútra és egyenesen a határállomásnál kibukkanni, miként a helyiek ajánlják, de most nem állt rendőr az autópálya-lehajtón, illetve a félautópályát egésszé kibővítő másik két sávos aszfaltot még nem adták át. Volt tehát egy príma, 2 sávos kerékpárutunk :D . Persze kizárólag a leállósávban haladtunk. Azután meg a külső sávban, hogy ne járjuk össze a friss festést, útfestő Tibiék őszinte lelkesedésére."

fotó:
lh3.googleusercontent.com/-cywXUm6XS74/Th3Dl9HG0NI/AAAAAAAACTM/UuMmU8XZrPw/IMG_0115.JPG

annyit tennék még hozzá hogy ezt sokan eljátszották már gond nélkül, de van olyan ismerösünk akit a határon visszaforditottak a bicajával. ő visszament Horgosra és ott felszállt a vonatra.
süti beállítások módosítása