szinke1.jpgTartóvasak, sátor, őrző önkéntesek és több ezer bicikli, ezek uralták a Torontál tér látványát a Szegedi Ifjúsági Napok idején évek óta. Bár az idei SZIN-en is népszerűsítik a környezettudatosságot, van Zöldplacc, és a fesztivál honlapján kiszámolják nekünk, hogy mennyi CO2-től mentjük meg a bolygót, ha bringázunk; idén nincs kerékpártározó. Megkérdeztük, miért.

Nemrégiben közismert lett, hogy észrevették, hogy a Partfürdő szennyvize a tisztítatlanul beleömlik a Tiszába. A korábbi gyakorlatnak véget kellett vetni. A szennyvízelvezetés továbbra sincs véglegesen megoldva, ezért egy ideiglenes megoldást találtak, ami szerint a szennyvizet egy bazinagy cső vezeti ki, éppen ott, ahol a biciklitározó szokott lenni. Ez látszik a képen. Íme tehát az ok, hogy miért nincs hol biztonságban lezárni a biciklijét több ezer fesztiválozónak.

Tekintettel arra, hogy kérdéses területen van most is a bringapólósok pályája, és a Torontál téren azért még volt hely (melyen most a parkolók autók állnak), azt kell higgyük, a tározó hiánya nem a helyhiánynak tudható be. A valóságot mindenki találgathatja, viszont a biciklit érdemes vázánál lezárni, U lakattal, vagy lánccal, jól látható, forgalmas helyen, ahogyan a kisokosbanis le van írva. 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr804730269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása