DSCN8766mini.jpgKerékpárosbarát, a bicikliseket valóban előnyben részesítő forgalmi változások álltak be az Aradi Vértanúk terén. A Budi büfé mögötti szakasz immár kétirányú a kerekezőknek, a biciklisek az autózók elől indulhatnak a lámpánál a Nagyáruháznál. A tájékozódást piktogramok segítik.

A Nagyáruháznál immár külön balra kanyarodó sáv van, és lett egy közös jobbra kanyarodó-egyenesen haladó sáv. A biciklisek a sor elején, kerékpáros felállóhelyen várhatják a zöld jelzést, és elsőként indulhatnak el. Az pirosnál váró autózók közötti előrecsorgásnál óvatosnak kell lenni.

Aki a Szentháromság utca felől érkezik, immár nem kell, hogy a Dóm tér, vagy a Tisza Lajos körúton át a Dugonics tér felé kerüljön, mehet egyenesen, az ebben az irányban kialakított kerékpársávon a Jókai utcára. Ez több perces, több száz méteres kerülőtől kíméli meg a kerekezőket, és remélhetőleg ezzel a járdán a gyalogosokat terrorizálók száma is csökkenni fog.

Képek a helyszínről:

Ugyanez a megoldás világszerte terjed, nemrégiben Budapesten is festettek föl hasonlót. 

Szegedma cikke a változásról. 

A Szeged Café állítólagos vitákról ír, majd megvédi az új megoldást. 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr705131754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovboj1 2013.03.14. 19:10:25

jó hogy szemből is be lehet menni, mindenféleképp haladásnak számít. közbe az jutott eszembe, hogy az aradi vértanúk terén nem lett volna egyszerűbb-e a villamos nyomvonalán vinni 2 irányban a kerékpárosforgalmat? ez így a boldogasszony sugárút folytatása lehetne. nem tudom hogy mennyire veszélyesebb mint a mostani megoldás, de régen ott kocsival is lehetett menni (na jó nem olyan rég, én még mentem ott kocsival). a hősök kapuja előtt ki is volt szélesítve az út hogy elférjen egymás mellett a villamos és az autó, itt meg a budibüfé melletti parkolónál lehetnek problémák+egy-két lámpát ki lehetne kerülni.

szegedbicaj 2013.03.14. 19:29:06

@kovboj1: Míg hallani sem akarnak a Zrínyi utcáról sem, kétlem, hogy egy ilyen módosítást meg engednének.

CSI

kovboj1 2013.03.14. 19:52:07

@CsImi: hát egen amikor ott kocsival lehetett menni az még egy másik évezred volt.
süti beállítások módosítása