Körülbelül 800-an tekertek az Autómentes Nap estéjén Szegeden. A sor igencsak hosszan kígyózott végig a 13 km-es útvonalon. Idén valahogy kevesebb volt a kivilágítatlan és a rosszalkodó felvonuló, ám annál több a mosolygós ember. A Rókusi körforgalom, aminek tervezésekor kifelejtették a biciklivel közlekedőket, most bringásokkal volt tele néhány percig.
 
Velünk vonultak kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, családok, baráti társaságok, a tömegben itt-ott feltűnt egy-egy fekvőbicikli, tandem, sőt még egy hűtőszekrény is.
A vonulás után meleg tea, és filmvetítés várta a vonulókat, ezúttal a Széchenyi téren.
Köszönet mindenkinek, aki eljött, a rendőröknek és a többi közlekedőnek a türelmet, Dovának és anyukájának a teát, és a filmeket, az újságíróknak pedig a számolást, és a szöveges-képes tudósítást.
 
Bringázzatok holnap is! Minden hétköznap legyen Kritikus Tömeg a szegedi utcákon!
 
Ha van fotótok amit megosztanátok a nagyvilággal, azt, vagy a linkjét szegedbicaj@gmail.com címre elküldhetitek, vagy hozzászólásban, és kiteszünk belőlük a cikkbe. Írjátok meg, milyen nevet írjunk alájuk. Videókat linkelhettek a hozzászólások közt, és írjátok meg személyes élményeiteket is.
 
Van anyaggyűjtés a CM Szeged oldalán is, oda is érdemes ellátogatni.
 
 
A Délmagyar cikke és videó a közös tekerésről:
 
 
 
A Szegedma cikke:
 
 

További videók:

https://www.youtube.com/watch?v=r3XKtDRHHJo


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr922316800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-dr. vuk 2010.09.23. 14:50:58

tobb mint 2x annyian mint tavaszal?
Nem semmi.

En holnap CM-ezek, tudtommal 1000 korul szokott lenni a tomeg... 8 millios varoshoz kepest kicsi, havi egy CM-hez kepest nem is rossz :)

szegedbicaj 2010.09.23. 15:45:49

Ma ha nem találkoztam 40 biciklissel a Petőfin, akkor eggyel sem hazafelé jövet. A lámpánál 13-an idnultunk el, 9-en kifelé. Előzni onnantól lehetetlen volt a Vám térig. 2-3-as csoportokban jöttek velünk szembe. Feketesason csak 8 biciklis jött egyszerre szemből. Szóval ma is van CM, és ennél csak többen leszünk évről évre. :)

CSI

fodid 2010.09.23. 18:45:01

valaki meg tudná lepni a "mamutot" egy matricával?:D

szegedbicaj 2010.09.23. 20:19:05

@fodid: Őőő, ha megmondod, ki az a mamut, akkor lehet róla szó:) Mert csomóan kiabálták ott elöl a körúton az Árkád építkezésénél, és ebből tévesen a budapesti bevásárlóközpontra asszociáltam :)

CSI

fodid 2010.09.23. 23:14:18

@CsImi: 50e forintos kérdés. Kinek a kezében volt vuvuzela...

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2010.09.24. 13:33:15

@olvasóink írták: Ez nagyon jo hir. Csak az a bokkeno, hogy a 2. kep alairasahoz olyan kepet valasztottak, ami a legbalesetveszelyesebb...

Ja, es az a tabla, ahogy nezem, meger egy miset...
süti beállítások módosítása