A Mars téren megújult a piac, új csarnok épült, és lassan elkészül a park a körút és az épületek között. Megnéztük, hogy a bicikliseknek milyen lehetőséget teremtettek a város gyomrában járművük elhelyezésére. Tartottunk tőle, hogy az alföldi városokban elterjedt ótvar kerékgörbítő tározók kerülnek ki. Annál kellemesebb volt a meglepetés a helyszínen.
A Budapesten már meglehetősen elterjedt formájú, a vázat tartó „P” alakú kerékpártámaszok kerültek kihelyezésre a Mars téri piacon.
 
A szökőkútnál 8, a piac bejáratánál 20 kerékpárt lehet a támaszokhoz kötni, továbbiak találhatóak pl. a Nagycsarnok bejáratánál. A csarnok oldalában további fordított U rendszerű támaszok vannak, utóbbi helyeken a térfigyelő kamerák is kerékpárokra néznek. A most kitelepített tározókhoz a váz támasztható, így a kerék nem görbül el, ráadásul könnyedén hozzá is lehet zárni a biciklik vázát, ami a lopások ellen is nagyobb védelmet nyújt.
 
A díszkő azon túl, hogy esztétikusra sikeredett, járható kerékpárral, így akár el is lehet gurulni a tározókig a szétrázkódás veszélye nélkül. A Mars téri piac tárolótípus-választása követendő például szolgálhat sok más városi intézménynek, kereskedelmi létesítménynek is!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr222434978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2010.11.10. 00:24:35

Meg tobb ilyet, mindenhova! Kulonosen hipermarketeknel nagy az igeny.

ex-dr. vuk 2010.11.10. 10:41:15

Itt Londonban en nem szeretnem, ha P lenne. Van egy hatalmas hatranya a forditott U-val szemben: nem tudod mind a ket kereket rendesen odazarni (itt illik ugy, ha nem akarsz esetlegesen egykerekezni hazaig :))

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.11.10. 13:09:56

Jó látni végre, hogy a léteznek a szakmában olyan tervezők, akiknek fontosak azok az emberek, akik az általuk megálmodott létesítményeket használni fogják :)
Na, őket kéne szaporítani-klónozni!! Vagy csak elhalmozni megrendelésekkel :D

ex-dr. vuk 2010.11.10. 15:31:47

Igazabol azt nem ertettem, hogy miert is nem lehet kerekpartarolokat tenni a vasutallomasra?..
Multkor lattam, ahogy a bejarati korlathoz kb. 8 bringa volt kotve. Az szebb?...

Asszony is szokott ugy menni pestre, hogy reggel lekoti a bringat az allomason aztan hazafele felszedi.

szegedbicaj 2010.11.10. 15:59:14

@vuk_: Inkább egykerekezni a biciklivel, mint egykerekezni a megmaradt 1 kerékkel, bicikli nélkül ;)
Hozzá kell zárni a kereket a vázhoz.

Az állomásnál évek óta nem képesek kitenni tározót, de majd a nagyprojekttel beraknak egy csomót valami távoli eldugott zugba, és akkor majd oda lehet rakni. (és majd senki nem fogja érteni, miért van tele biciklivel a korlát még mindig.)

CSI

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.11.11. 14:01:44

@CsImi: Állomásnál én mindig feltekerek a Borbás utca felől és a peronnál lévő kerítéshez záródok hozzá teljes szélességben, míg befutok jegyért a traktorra. Persze, ha bőven van idő indulásig, akkor eleve a vonatra dobom fel a cuccot és úgy jegyelek, de ezen fennforgás a nem túl nagy gyakorisággal bekövetkező események mezejébe tartozik.
süti beállítások módosítása