szegedbicaj 2010.12.11. 23:48

Itt a hó

Leesett az első komoly hó az idén. A belvárosban takarítgatják a bicikliutakat, kb. másfél méteres szélességben, kintebb viszont havasak a biciklis létesítmények. Az utakon érdemes a már kijárt részeken menni, a hirtelen fékezést, és irányváltást kerülni kell. Elindulás után fékpróba ajánlatos, és nem árt a védőszemüveg a szél által fújt hópelyhek ellen. A Délmagyaron olvashattok téli bringázásra vonatkozó jótanácsokat összegyűjtve.

 

Képek a behavazott városból
 

Sirdavegd megírja, hogy mit lehet még csinálni biciklivel a hóban. Pl lehet fagyizni menni a városba... a töltésen. :)


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr822510078

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leesett az első hó Szegeden! 2010.12.12. 01:56:44

Mi a közös Szeged és Torun esetében? Mind a kettőt hó borítja. És mi a különbség? Az, hogy Szegeden melegebb van! Nem beszélve arról a szignifikáns különbségről, hogy városunkban nem pusztán szőke bombázók élnek, hanem barnák is! Tegnap este, amikor Wa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.12.12. 00:17:36

Mmmmámorítóóóóóóóó :)
És, a fagyi sem olvad el!

ex-dr. vuk 2010.12.12. 00:21:42

Fek - elso fek hasznalata nem javasolt :)

szegedbicaj 2010.12.12. 00:27:28

@vuk_: Nincs azzal gond, csak alkalmazni kell az ABS-t, és közben nem kanyarodni semerre. :)

CSI

szegedbicaj 2010.12.17. 00:59:23

@bonifac: Ez a kotró speciális, költői üzemmódja. :) Amúgy meg egy ótvar, ragadó billentyűjű billentyűzet átka.

CSI

beked 2010.12.30. 10:41:18

Bár már nem mai téma, de azt hiszem idén még aktuális lehet
Az eddigi legjobb leírás amit találtam a télen való tekerésről (angol):
www.nuttycyclist.co.uk/cycling/snow-2.htm

Van magyar szó a black ice kifejezésre?
erről magyar írásokban soha nem esik szó, pedig fontos szerintem.

Pesten élve csak a kifogásokat hallom, de eltekerve nem is túl messze, már rengeteg kerékpárossal találkozom az utakon, meg látok sok bringát letámasztva.

Szerintem az egyik legfontosabb az a hírtelen fékezés elkerülése minden körülmények között. Valamint a lassabb tempó, ha nem száraz az út, még akkor is, ha lehet rakni.

Egy napon tapasztaltam mindkettő hátrányát. Hómentes, de nedvesnek látszó aszfalton feszített tempóban tekertem, amikor egy kutya átszaladt előttem. Fékezés hatására megcsúszott a bringám, én rossz reflekszszel leraktam mindkét lábam, és csuszkáltam jobbra balra bő 10 méteren át. Akkor szartam be, amikor meghallottam a mögöttem satuzó autó csúszását és amikor láttam, a szembejövők megállnak.
A nagy tempó hátrányát pedig döngölt havon sikerült megtapasztalnom. Siettem, mentem, mert tudtam, de a bringa megcsúszott én pedig, mielőtt felfoghattam volna bármit is, már a hátamon szánkóztam tovább. Fájt.

De figyelve a tempóra, a súlypontra és természetesen az előttem levő útra commuting módban semmi problémám nem volt, még a vékony, kerékpárosok által keltett jégbordák esetében sem.

Szerintem télen a legnagyobb élvezet tekerni, mert a megszokott útvonal is változatos és kihívásokkal teli. Az egyik amerikai videóban mondja egy lány, hogy míg mások síelni mennek, ő minden nap teker és ha ezt hóban kell megtenni, akkor az olyan, mintha kirándulni, vagy síelni menne el, miközben valójában munkába megy. Valami ilyesmit érzek én is minden alkalommal.
süti beállítások módosítása