Közel 1000-en vonultak föl a szegedi Critical Mass biciklis felvonuláson. Hála a rendőrök profi munkájának, a rendezői gárda odaadásának, a tökéletes időjárásnak valósággal örömbiciklizhettek a résztvevők. A váratlanul hosszú menetoszlopot tömöríteni kellett a rakparton, és a Dugonics téren így is majdnem összeért a menet eleje és vége. A forgalom 9-10 percet állt helyszínenként. Matricát sokan kaptak, de sajnos így sem jutott mindenkinek.


A Dóm téren már fél 6-kor is meglepően sokan gyülekeztek, a 6 órai harangszó elhallgatásakor sirdavegd megindította a menetet, ami aztán az előzetesen meghirdetett útvonalon haladt végig. 1-2 tanyálás volt, reméljük, nem lett baja senkinek. A villamosokat több csomópontban átengedték a rendezők. Bicikliemelés volt a városháza előtt, a Bertalan-hídon és a ligetben, ahol aztán az ottani szórakozóhelyen várták a CM részvevőit (köszönet Uttamnak a szervezést, és jobbulást neki).

Ezúton is köszönet a rendőröknek (reméljük elérték a buszt:-)), a rendezőknek, és a résztvevőknek a biztonságos vonulásért és a hangulatért.

Németh Norbert (n2photo.hu) ezúttal is csúcsszuper videót csinált a CM-ről:

Critical Mass Szeged 2011.09.22 from Norbert Németh on Vimeo.

 

Demonstráltunk:

A biciklis felvonulás mottója szerint a kerékpározható körutakért vonult, utalva arra, hogy a Tisza Lajoson hol a belső sávban kell tekerni, hogy a szűk helyen a kőcicik mellett, néhol pedig teljesen tilos, csakúgy, mint a Nagykörút egyes szakaszain. Bár senki nem kérte, a Magyar Közút hozzájárulását adta a CM-hez, mint biciklis versenyhez, amit sötétedés előtt be kellett volna fejezni, az utakat nem lett volna szabad lezárni, biciklit emelni pedig a 2 méter magas korláton átmászva a Bertalan-híd járdáján kellett volna szerintük. Ez a mókás iromány csak fokozta a hangulatot, köszönjük.

Ha van fotód, videód, élményed, és megosztanád a többiekkel, küldd el a linket, vagy a beszámolót, és akkor mi jól közzétesszük. Érdemes visszanézni a postra, mert folyton bővül a lista:


Sajtó:
Délmagyar

Szegedma

Szeged Cafe

A Szegedi Városi Televízió Széchenyi téren készített rövid, ám nagyon tartalmas riportfilmet a szegedi CM-ről

Képek, élmények, stb.

Midnight Rider (sirdaveGD főfővezér postja:))

Dova mindannyiunk fölé emelkedett, és magaslati perspektívából mutatta meg a CM-et.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr453247374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.09.23. 10:51:18

That was BIIIIG! Köszönöm a rendezőimnek a munkát, hogy csekély létszámuk ellenére sikeresen biztosították a menet útvonalát, illetve a rend őreinek a helytállásért. Nem hinném, hogy volna még egy olyan program Szegeden, ahol közel 1000 ember városon keresztül történő vonulását kellene biztosítaniuk, de ügyesen helytálltak :)

A Magyar Közút részletes engedélyében szereplő feltételek pedig így szóltak:
"A Bertalan hídon a szelvényezés szerinti jobb oldalon (kifolyási oldal) csakis a széles gyalogjárdán állhatnak meg és emelhetik meg a kerékpárt.

A nevezett utak a járműforgalom elől még ideiglenesen sem zárhatóak le.

A versenyzők verseny előtti, a legfontosabb közlekedési szabályokra való felkészítése, ill. tájékoztatása a Szervezők feladata.

A verseny során, a közutakon és annak tartozékaiban bekövetkezett károkért, a verseny miatt esetlegesen jelentkező kártérítési igényekért, a rendezvény biztonságos lebonyolításáért az anyagi és büntetőjogi felelősség az Igénybevevőt terheli.

A rendezvényt követően a közút területét a rendezvénnyel összefüggésben keletkezett szeméttől, szennyeződéstől az Igénybevevőnek meg kell tisztítania.

A kerékpározóknak a közlekedési szabályoknak (KRESZ) megfelelően kell közlekedniük. A kérelmezőnek kell gondoskodnia arról, hogy a verseny során csak olyan személy kerékpározzon, aki megfelel a közlekedésben való részvétel feltételeinek. A verseny során, az országos úthálózaton a forgalom zavartalan fenntartása mellett rendezhető meg.

Kiskorú résztvevők részvétele esetén a kérelmező a teljes nyomvonalon köteles a gyermekek állandó felügyeletéről és a balesetmentes lebonyolítás feltételeiről gondoskodni.

Az országúti kerékpározást a kérelmező veszélyére és felelősségére lehet megtartani, az esetleges balesetből eredő anyagi kárból vagy személyi sérülésből eredő felelősség és kártérítési kötelezettség a Kérelmezőt terheli.

A közlekedőket az ÚTINFORM és a rádiók útján igazgatóságunk diszpécser szolgálata tájékoztatja.

A rendezvény lebonyolítását sötétedés előtt be kell fejezni!"

Valaki küldjön már nekik egy demonstrációkra vonatkozó templatet, hogy ne kelljen mindig ezt a versenyekre vonatkozót bemásolniuk!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.09.23. 11:34:48

Ja és külön köszönet Fődi Daninak a parókáért, valamint a hangosbeszélőért! Vuíííííííí!!!

2011.09.24. 13:04:33

A Dugonics téri kis körnél összesen 761 felvonuló haladt el a Petőfi Sándor sugárút felé.
Közülük 13 rendező, 25 ülésen potyázó cukorfalat, hárman 2 utánfutóból szemlélték a tömeget, 14 kis biciklis picúr, 6 fekvőbicajos nagyobbacska, 1 fekvő és 1 "normál" tandemes páros. 1 összecsukhatós, 1 rolleres, 1 görkoris és két monociklis is színesítette a menetet.

ex-dr. vuk 2011.09.24. 22:26:39

@sirdavegd: ez a temlate is baromsag amugy, mert ugyan miert kene betartani a kreszt, ha ez egy verseny? Es miert nem zarhatok le az utak, ha egyszer a rendorseg lezarja? Total okorseg.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.09.25. 17:13:59

Dova fotói tök jók lettek! A 6 órási indulás viszont fotós szempontból rémálom lehetett.
VTV-nek a tavaszihoz képest egész értelmesen adtam át az üzenetet - magamhoz képest :D :D

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.09.25. 21:52:49

Nagyok vagytok!

Szuperek a képek, videók!
A VTV tényleg jól foglalta össze a lényeget.

Biciklizni jó,aki teheti próbálja ki közlekedési célból is :)).

csíra 2011.10.01. 17:53:29

Fáj a szívem, hogy idén nem tudtam részt venni. Debrecenben voltam ugyanis, ahol viszont NEM tartottak CM-et, pedig felavathattam volna a vadiúj biciklimet.

Maradnak a fotók és a videók... :(

szegedbicaj 2011.10.04. 19:09:03

@csíra: Sebaj csíra, tavasszal ismét eljön a lehetőség :)

CSI
süti beállítások módosítása