tábla.jpgMegszűnt a Temesvári krt-i kerékpárút mintegy 50 méteres szakasza. Indoka nincs, egyszerűen megszűnt és kész, lehet gyalogolni, vagy ha nem, számítani rá, hogy a rendőr bírságolhat. A gyalogosokat is féltik egymástól, a megálló mellett ugyanis eltaposhatják egymást, ezért védendő őket, telefestették sárgával a járdát. Akcióban a Károsüzemeltetési Iroda.

A folyamat úgy néz ki, hogy először eltávolítják a bicikliseket az úttestről, ahol addig folyamatosan biciklizhettek, és valami járdának látszó kerékpárútra kényszerítik őket. Aztán miután az szépen szétrohadt, és folyamatosak a panaszok, hogy a szűk 2 méteren osztozó járművek és a gyalogosok közt konfliktusok vannak, megszüntetik a kerékpáros közlekedést, kiteszik a kerékpárút vége táblát, így tehát onnan járda, lehet gyalogolni.

Persze ne higgyük, hogy a városüzemeltetésnél egy pillanatig is azt hiszi bárki, hogy majd ott a biciklisek tolni fogják a cangát. Csak, ha így hajtanak át valakinek a lábán, akkor nem lehet majd a hivatalra mutogatni, a közlekedők a hibásak, miért nem szálltak le. Még a sárga csíkozás is ott volt, hogy védje a gyalogosokat a gyalogosoktól. A bürokraták agyi színvonala eddig terjed sajnos, a polgármester propagandakiadványában pedig csak a dicsőséges 70 km-es kerékpárút jelenik meg, az nem, hogy ezen hányszor kell gyalogosan közlekedni.

Nem ez az első ilyen hely. A Kálvária sgt. és a Nagykörút sarkán elcseszték a terveket, ezért tolásra kérő táblákat raktak ki. Dova oszlopánál a Szabadkai úti körforgalomnál a beláthatatlan éles kanyar, és a bicikliút közepébe tett villanyoszlop miatt kell leszállni a bicikliről egy nemzetközi kerékpáros túraútvonalon, mellesleg. (Az útügyi műszaki előírások szerint nem szabadna bicikliútnak úgy véget érnie, hogy a bicikliseknek ne legyenek beintegrálva a forgalomba.)

A kedves hivatalnokok biztosan nyugodtan alszanak mostmár, megoldották az általuk létrehozott problémát, legalábbis a saját maguk számára, mert a közlekedőknek nem lett jobb. Legalább látjuk, mire folyik el a pénzünk: valagukat féltő hivatalnokok bohóckodására.


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr194812463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TZiky 2012.10.01. 19:50:39

Ha már _K_árosüzemeltetési, akkor lehetne _Vak_ció is.
Már amennyit ezek látnak kerékpáros szempontból...

Üdv:
TZiky:-))

ex-dr. vuk 2012.10.01. 21:51:30

En mar evek ota egyszerusitem a kerdest: uttest mindenhol. Igy nem nyulhatok melle :) Barhonnan barhova tudok kanyarodni (igen, az Ady terrol a Petofi sgt-re is, es vissza, ez jelenleg kerekparutrol lehetetlen), es a Kalvarian barhol le tudok fordulni (ahol mar nem kozepen megy a villamos).
A kerekparut csak arra jo, hogy innentol tobb balfax nyomogassa a dudat, hogy "takaroggya ma le az utrol koccccsooog!". Ilyenkor kedvesen visszaintegetek, elvegre baratsagosan udvozolt, dudaszoval.

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2012.10.01. 22:29:40

Ha alkalmazzuk az Occam borotvája elvet, akkor mégsem a teleport lobby áll a háttérben, hanem egyszerűen hülyék azok akik ilyesmit csinálnak.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.10.02. 21:44:59

"a biciklisek tolni fogják a cangát"

A biciklis nem tolja a cangát, mert ő akkor már gyalogos.

"a dicsőséges 70 km-es kerékpárút jelenik meg, az nem, hogy ezen hányszor kell gyalogosan közlekedni"

Amin gyalogosan KELL közlekedni, az járda. Vagyis megy mínuszba a 70 kilométerből...

Annyira fel tudja baszni az agyam, amikor az ún. ' kerékpárosproblémára', az a megoldás, hogy szállítsuk le, tolja, vagyis szüntessük meg a kerékpárost, gyalogosként már ok. Ez tulajdonképpen magának a kerékpározásnak részleges betiltása.

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy holnaptól a Belvárosi hídon autó át nem mehet. Egy sem, nincs kivétel. Hogy akkor hogyan? Kit érdekel, gyalogoljon, tolja, tökmindegy.
Vajon erre mi lenne a szegedi autósok reakciója? Mert a kerékpárosokkal pontosan ugyanezt csinálják, amikor semmi szabályos lehetőséget/alternatívát nem hagynak, csak azt, hogy "légy gyalogos". Hát köszönjük szépen. Azt a "+%#&&@'-t %/($Łł;}<{ francokat!

szegedbicaj 2012.10.02. 21:49:21

@bonifac: A mondatban úgy van, hogy nyilván nem fogják a biciklisek tolni a cangát, tehát biciklisek maradnak :P A km számításánál nem véletlen a groteszk helyzet. Kampányban kerékpárút, valóságban járda. Van még sok ilyen a városban. A biciklisekkel még mindent meg mernek tenni, sajnos.

CSI

ex-dr. vuk 2012.10.12. 10:26:44

@CsImi: ha TUDOM, hogy megszakad a kerekparut, akkor az feljogosit a NEMhasznalatara?
Attol, hogy itt csak kerekparutnak tablaztak ez nyilvanvaloan gyalog- es kerekparut (mivel jarda nincs). Ez igy mennyire szabalyos? Vehetem gyasznak es azert nem hasznalom?
süti beállítások módosítása