subike.jpgSzegeden az országban elsőként tervezik bevezetni a közösségi kerékpárkölcsönzést. A kezdés időpontja egyre csak tolódik, (jelenleg júniusra várják az indulást) úgy tudjuk, mivel a rendszer részleteit dolgozzák ki. Szeged testvérvárosában, Szabadkán Su Bike rendszer néven tavaly nyáron indult meg egyfajta kölcsönzőrendszer 2 állomással, mint a második ilyen jellegű kölcsönzőhálózat Szerbiában Újvidék után. Azóta a Parking Kommunális Közvállalat által üzemeltetett rendszer további állomásokkal bővült. Egyszer kell regisztrálni, ami 500 dinárba kerül. A regisztrált, kártyával rendelkező tagoknak egy órára alig 60 forintnyi összegért (20 dinár) bérelhetők a bringák, egy napra pedig 100 dinár, azaz kevesebb, mint 300 forint a kölcsönzés. A részletes tudnivalókról itt olvashattok, ha tudtok szerbül, mert magyar, vagy angol verziót nem találtunk. A vajdasági magyar portálok viszont beszámolnak a bringakölcsönzőről.

Pl. Magyar Szó online , VajdaságMA (1) (2) 

(CsImi képei a palicsi állomást ábrázolják,
hálás köszönet a sasszemű atomboynak,
nélküle nem jött volna létre ez a post)

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr995282885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Go Jóska 2013.05.10. 09:58:43

Ilyen alacsony árakkal hogy fog a befektetés megtérülni?

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2013.05.10. 15:52:45

@Go Jóska:
www.youtube.com/watch?v=Z1Bcd3X261Q
A videomra jott egy komment egy szerb sractol. Azt irja, a bevetelt gyermeetkezesre szolgal, es az ottani onkormanyzat tulajdonaban van. Gondolom, a karbantartasra szant osszeget mashonnan forditjak ra.
süti beállítások módosítása