Hódmezővásárhely biciklis közlekedéséről még tavaly írtunk. Újabban megépült a körforgalom a Kálvin J. téren, és ennek kapcsán kicsit belevariáltak a biciklisek közlekedésébe is. Egészen érdekes forgalomtechnikai eszközök kerültek alkalmazásra. Az ország kisvárosai közül először előretolt biciklis fölállóhelyet is fölfestettek, ami jó példának mondjuk alkalmas, de másra nemigen. A körforgalom nagy, biciklivel átkelni pedig csak zebrán lehet. Az eddigi biciklis forgalomszervezés kudarcának beismerése, vagy csak kísérletezgetés a modern megoldásokkal?

A körforgalom 2 sávos, körülötte gyalogátkelőhelyek vannak, némelyiknél korlátok terelik a gyalogosokat, és a bicikliseket, akik másként nem tudnak átkelni a buszpályaudvar felé, merthogy biciklis átvezetéseket teljesen szabálytalanul nem festettek föl. A Táncsics Mihály utca mellékutca, mégis elsőbbséget adnak neki a biciklisek. Ebben az utcában festettek föl egy iszonyat széles kerékpársávot, aminek végén a kerekezők az autósok előtt állhatnak föl. Mivel nincs jelzőlámpa, ennek sok értelme nincs. Érdekes még a Szeremlei utca, ami egyirányú a gépjárműveknek, a bicikliseknek mindkét irányban kerékpársávot jelöltek ki, az egyik ebből a jelölés ellenére nyílt kerékpársáv.

Belátták volna Vásárhelyen, hogy a külön vezetett biciklisek gépjármű-forgalmon keresztbe-vezetgetése veszélyesebb, mint a közúton integráltan, irányhelyesen közlekedtetés? Reméljük nem csak új szemfényvesztési módokat találtak, hanem a biciklisek gyors, kényelmes és biztonságos közlekedése végre szempont lesz az alföldi városban.
 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr553061556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegaaa 2011.07.14. 10:18:08

"A Táncsics Mihály utca mellékutca, mégis elsőbbséget adnak neki a biciklisek."

megnéztem az erröl készült képedet, és csak az egyik irányból látok rajta EAK táblát. az meg pont azon az oldalon van, ahol jobbhorog veszély áll fönn.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.07.14. 12:38:12

Hát, meg kell mondanom őszintén, mostanság túl sokszor mentem már át keróval ezen a kereszteződésen Szeged-Orosháza-Sezged viszonylatban, de mindig csak annyi tűnt fel, hogy milyen szép új aszfaltot terítettek a falu határáig. És milyen kár, hogy nem folytatták egészen Székkutasig.

szegedbicaj 2011.07.14. 19:35:35

@Vegaaa: Van, csak a gyalogátkelő tábla eltakarja.
süti beállítások módosítása